POGLEDAJTE KAKO JE BILO: Završeno prvo izdanje KUL ADVENTA ispred Hrvatskog narodnog kazališta [FOTO]

Kul advent 2017
Foto: Zlatko Ivančok

Program prvog Kul adventa, koji je u okviru Adventa u Zagrebu gromoglasno poručio “I kultura je Kul”, sinoć je svečano zatvoren.

Naime, od 2. pa sve do 23. prosinca ispred Hrvatskog narodnog kazališta i oko njega odvijao se novi i jedinstven adventski kulturno-umjetnički program, u kojem su svakodnevno nastupali brojni sjajni vokalni ansambli, domaći i međunarodni zborovi, ali i dječji zborovi.

Kul advent 2017
Foto: Zlatko Ivančok

Podsjetimo se i velikog humanitarnog koncerta dječjih zborova – Djeca za djecu, za podršku djeci oboljeloj od malignih bolesti, a koji je djelomično održan ispred HNK, u sklopu Kul adventa u suradnji s Udrugom za kulturu Musica Nota.

Studenti Glazbene akademije u Zagrebu, u sklopu programa Kul adventa imali su svoj dnevni, glazbeni program Božić 21. stoljeća, dok su studenti Likovne akademije u Zagrebu također imali svoju platformu u okviru Kul adventa – Božićni sajam mladih umjetnika koji se odvijao u okviru HNK.

Tijekom Kul adventa program su čak dva puta svojim sjajnim koncertom obogatile Gelato Sisters, koje su upravo na Kul adventu snimile i svoj najnoviji spot za pjesmu “Zagreb se za Božić sprema”.

Kul advent 2017
Gelato Sisters / Foto: Zlatko Ivančok

Tijekom trajanja Kul adventa, brojni su građani i turisti uživali u nastupima bendova poput Soul Shadows i Bruno Mičetić Trio i mnogih drugih, a publiku je redovito zabavljao i DJ-a Goran Šragalj sa svojim neočekivanim božićnim miksevima i drugi DJ-evi.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić osobno je otvarao manifestaciju Kul advent koja je za cilj imala promicanje visoke kulture, kulturnih djelatnosti i umjetnika, u skladu s duhom Božića i adventskog razdoblja, a inicijativa je koju je pokrenuo Grad Zagreb, zajedno s Kulturnim centrom Travno, te u suradnji sa svim zagrebačkim centrima kulture.

Za Kul advent sa sigurnošću možemo reći da je tijekom svih adventskih zbivanja bilo pravo osvježenje i svojim programom pokazao originalnost i jedinstvenost!

Kul advent 2017
Foto: Zlatko Ivančok
Kul advent 2017
Foto: Zlatko Ivančok