Počinju Dani Pešče, na programu niz zanimljivih događanja

Ovogodišnje izdanje kulturno-zabavne manifestacije Dane Pešče održat će se od 8. do 14. lipnja u Centru kulture na Peščenici te u gradskim knjižnicama S.S. Kranjčević i I. B. Mažuranić.

umjetnost-dani-pesce

Osmu godinu zaredom, manifestacija će predstaviti sav kreativni potencijal ove zagrebačke četvrti, a s ciljem senzibilizacije stanovnika kvarta prema kulturi, glazbi, plesu i umjetnosti. Sad već tradicionalni Dani Pešče u tjedan će dana stanovnicima svog velikog kvarta, ali i svim ostalim Zagrepčanima, pokloniti bogat i raznovrstan program u kojem se isprepliću sve umjetničke djelatnosti; od glazbenih i plesnih produkcija, kazališnih predstava dramskog studija, raznovrsnih radionica, izložbi, predavanja, predstavljanja književnih dijela i susreta, akcija, savjetovanja, koncerata vrhunskih glazbenika, do cijelodnevnog igranja uzbudljivih društvenih igara!

Vrhunac manifestacije biti će u petak, 12. lipnja od 20.30h, kada ćemo svečano obilježiti 60. godina Centra kulture na Peščenici uz Večer francuskog jazza Djanga Reinhardta u izvedbi vrhunskih glazbenika Hot cluba Zagreb – Mate Matišića, Marjana Krajne i Jurice Šelma. Gosti će se u opuštenoj atmosferi na otvorenom, u atriju Centra, moći okrijepiti i zasladiti te ugodno družiti do dugo u noć, i to zahvaljujući partnerima Centra – pivnici Zlatni medo, Mc Donald’su i restoranu Čingač.

Subotnju ‘groznicu večeri’ na Peščenici upotpunit će promocija monografije i izložba dugogodišnjeg suradnika Centra KNAP, akademskog slikara Frane Radaka, kao i egzotični koncert etno glazbe s obradama popularnih pjesama iz svih područja Balkana, u izvedbi Ansambla Fractali.

Najmlađima je posvećen četvrtak 11. lipnja kada će moći uživati u predstavi Malog kazališta lutaka Let u knjižnici S.S.Kranjčević već od 18.00 sati. Program se nastavlja u Centru KNAP produkcijom plesnog studija, igrokazom Basnoslovko, veselim melodijama dječjeg zbora Kikići i turopoljskim plesovima dječje sekcije folklornog društva Resnik.

Nedjelja na Danima Pešče za klince i klinceze od četiri do osam godina starosti donosi i gostovanje Animafesta, kada će se prikazati osam filmova iz dječjeg natjecateljskog programa.