Doznajte sve što vas zanima o zdravoj, ekološki uzgojenoj hrani

Kako nas povezuje proizvodnja zdrave hrane? Koje pozitivne učinke na zajednicu može imati ekološki usmjereno bavljenje poljoprivredom? Ako želite saznati odgovore na ova pitanja, uputite se u utorak 9. lipnja u Gradsku knjižnicu Velika Gorica.

povrce-ekolosko

“Pozivamo sve lokalne proizvođače zdrave hrane, novopečene velikogoričke vrtlare i sve koje zanima kako proizvodnjom zdrave hrane možemo pozitivno utjecati na okoliš i međuljudske odnose u našoj sredini na predavanje koje organiziramo u suradnji s Tranzicijskom grupom Velika Gorica”, stoji u priopćenju koje je objavila Gradska knjižnica Velika Gorica.

Naime, nakon nekoliko sastanaka i pokušaja osnivanja velikogoričke grupe solidarne razmjene, shvatili smo da treba bolje povezati i upoznati lokalne proizvođače i njihove kupce gladne zdrave, ekološki proizvedene hrane.

Dr.sc. agronomije Irena Lučić odlučila je stoga sa svim zainteresiranima podijeliti vlastita iskustva koja je stekla radeći istraživanja na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Bologni (Italija) za magisterij i doktorat. Obilazila je brojna multifunkcionalna ekološka gospodarstva i socijalne udruge u regijama Emilija Romagna i Toskana te također nekoliko njih u Nizozemskoj.

Ovim predavanjem prenijet će nam svoja iskustva koja se uglavnom odnose na socijalne aspekte ekološke poljoprivrede, tj. ne na samu proizvodnju nego popratne direkte i indirektne aktivnosti i utjecaje na korisnike, ali i na okoliš, te se nada da će slušači predavanja dobiti inspiraciju za neku novu ideju širenja raznolikosti aktivnosti vezanih uz ekološko vrtlarenje i proizvodnju na našim prostorima.

Predavanje će se održati u utorak 9. lipnja 2015. u 18.00 sati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnjem odjelu za odrasle, Zagrebačka 37.