Počinje nova sezona u Glazbenom salonu Gvozdanović

U jednoj od najljepših ulica Zagreba, u Visokoj 8, iza jedne naizgled posve obične fasade, skriva se jedan od najljepših bisera Gornjega grada – građanska kuća obitelji Gvozdanović.

Print

U jedinstvenom ambijentu ove palače njena posljednja privatna vlasnica Anka Gvozdanović, pijanistica i ljubiteljica umjetnosti, početkom 20. stoljeća priređivala je raskošne večere, privatne koncerte i otmjene balove, a svaki gost u njenu se domu osjećao posebnim, poštovanim i dobrodošlim.

Po uzoru na nekadašnja vedra druženja, koncerte i plesove, pred četiri godine ponovo su otvoreni prostori Palače Gvozdanović i prepušteni ih sjajnim glazbenicima s jednim osnovnim ciljem: da ovaj salon bude i ostane “kreposni i umjetnički kružok”, središte kulture i života, vedrine i dobroga raspoloženja.

Koncerti u Glazbenom salonu Gvozdanović događaji su na kojima se mora biti, a prvi koncert nove sezone održat će se u subotu, 27. rujna, u 20 sati.

Na početku ovogodišnjeg Glazbenog salona Gvozdanović gostuju sjajne mlade glazbenice: mezzosopranistica Ivana Srbljan i pijanistica Matea Leko koje pripremaju uzbudljivi program obojen okusima i mirisima Španjolske.

Ne propustite doživljaj glazbe u jedinstvenom ambijentu Palače Gvozdanović, dobro došli u salon koji je više od zbirke…