Građani prosvjeduju, ministarstva ipak odobrila gradnju spalionice

Gradska skupština ipak neće danas raspravljati o Planu gospodarenja otpadom, kojim se predviđa gradnja spalionice u Resniku.
resnik-protiv-spalionice

Gradonačelnik Milan Bandić je, naime, u posljednji trenutak povukao svoje prijedloge koji su trebali biti na današnjoj sjednici pa je predsjednik Skupštine Darinko Kosor otkazao sjednicu, piše Večernji list. Iduća bi trebala biti 9. listopada.

Bandić je izazvao otkazivanje sjednice jer nije mogao osigurati većinu s obzirom na to da je dio njegovih zastupnika na putu: Sandra Perković, Vida Demarin i Ana Stavljenić Rukavina, a i njegova zamjenica Sandra Švaljek je u Bruxellesu.

Iako je, navodno, isključivi uzrok za otkazivanje sjednice bio manjak zastupnika za većinu, gradonačelnik Bandić, do trenutka kada je povukao svoje prijedloge, nije imao ni suglasnost ministarstava zaštite okoliša i graditeljstva na izmjene Prostornog plana kojim se, osim gradnje spalionice u Resniku, planira i lokacija za odlaganje otpada nakon spaljivanja, a koji je bio na dnevnome redu.

Bez obzira na otkazivanje sjednice, Bandić je jučer, u samo jedno poslijepodne uspio dobiti suglasnosti Ministarstva okoliša i Ministarstva graditeljstva za Prostorni plan.

Iako jučer u podne ni jedno ministarstvo nije znalo ništa o suglasnostima, samo četiri sata poslije oba su potvrdila da je Prostorni plan u skladu sa zakonima, ističe Večernjak.

Bandića je jutros ispred Gradske skuštine dočekala skupina od stotinjak prosvjednika koji su došli izrazili svoje protivljenje Planu gospodarenja otpadom.

Kad je pored njih naišao gradonačelnik Bandić, koji je došao na sjednicu Predsjedništva Skupštine, doživio je salve zvižduka.