Plenković pozvao građane da ušteđevinu ulože u državne obveznice

Foto: Screenshot Youtube

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković najavio je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a da će uzeti državne obveznice.

Građane je pozvao da i oni učine isto i “pokažu signal povjerenja u državu” jer, kako je rekao, to ne bi ni bilo organizirano da se ne vjeruje u dobre mogućnosti s ulaganjem po dobroj kamati, javlja HRT.

“Ministar Primorac predstavio je izdavanje državnih obveznica koje će biti ponuda hrvatskim građanima i institucionalnim investitorima za ulaganja na fiksni period – 2 godine. Minimalna kamatna stopa 3,25, način da se aktivira tržište kapitala, da naši građani dio svoje štednje ulože u državne obveznice i tako omoguće i sebi bolju kamatnu stopu nego što je to trenutno u većini komercijalnih banaka i da pokažu signal povjerenja u državu, što smatramo da je izrazito dobro”, poručio je Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Izvijestio je da im je na Predsjedništvu ministar financija Marko Primorac predstavio izdavanje državnih obveznica koje će biti ponuda hrvatskim građanima i institucionalnim investitorima za ulaganja na fiksni period od dvije godine, s minimalnom kamatnom stopom od 3,25 posto.

Poručio je kako je to način da se aktivira tržište kapitala, da građani dio svoje štednje ulože u državne obveznice i tako omoguće i sebi bolju kamatnu stopu nego što je to trenutno u većini komercijalnih banaka te da također pokažu signal povjerenja u državu, a što smatra izrazito dobrim.

Istaknuo je i da će ministri moći ulagati u državne obveznice jer je pozitivno mišljenje o tome, na upit Ministarstva financija, dalo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.