Croatia Airlines uvodi izravne linije iz Zagreba za Tiranu, Berlin i Stockholm

Croatia Airlines nikada zapravo nije bio fokusiran isključivo na Zagreb | Foto: Pixabay

Croatia Airlines predstavlja svoju ponudu na sajmu ITB u Berlinu, u sklopu štanda Hrvatske turističke zajednice na kojem se predstavlja i 20 suizlagača, odnosno hrvatskih turističkih i drugih subjekata.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik na jednom od najpoznatijih svjetskih turističkih sajmova predstavlja ovogodišnji ljetni red letenja u sklopu kojeg je planirano širenje mreže međunarodnih letova iz Zagreba i Splita te povećanje ukupnog broja letova u odnosu na lanjsku godinu za oko 6 posto u vršnom opterećenju sezone.

Značajno se širi mreža međunarodnih letova iz Zračne luke Zagreb uvođenjem novih izravnih linija Zagreb – Tirana, Zagreb – Berlin i Zagreb – Stockholm. Zrakoplovi Croatia Airlinesa na novoj međunarodnoj liniji Zagreb – Tirana letjet će dvaput na tjedan – petkom i nedjeljom, a putnicima su na raspolaganju povratne zrakoplovne karte po cijeni već od 139 eura. Letovi na novoj liniji Zagreb – Berlin planirani su triput na tjedan – utorkom, petkom i nedjeljom, a povratne zrakoplovne karte dostupne su po cijeni već od 149 eura. Letovi na novoj liniji Zagreb – Stockholm obavljat će se također triput na tjedan – ponedjeljkom, srijedom i petkom, a povratne zrakoplovne karte mogu se kupiti po cijeni već od 159 eura.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa tijekom ovogodišnje turističke sezone povezivat će glavni grad Zagreb s 18 međunarodnih odredišta: Amsterdamom, Atenom (via Dubrovnik), Barcelonom, Bečom, Berlinom, Bruxellesom, Kopenhagenom, Frankfurtom, Londonom (Heathrow), Mostarom, Münchenom, Parizom, Rimom (via Split i via Dubrovnik), Sarajevom, Skopljem, Stockholmom, Tiranom i Zürichom.

Novost su i izravni letovi Split – Istanbul, triput na tjedan – utorkom, četvrtkom i subotom, čime Croatia Airlines pruža još kvalitetniju prometnu povezanost ZL Split s međunarodnim odredištima. Putnicima na ovoj liniji dostupne su povratne zrakoplovne karte po cijeni već od 179 eura.

Osim toga, ponovno su planirani i sezonski letovi Split – Oslo i Split – Skoplje koji su uvedeni lani, tako da će zrakoplovi Croatia Airlinesa tijekom ove sezone povezivati ZL Split s 21 međunarodnim odredištem, odnosno 22 zračne luke – Amsterdamom, Atenom, Bečom, Berlinom, Bukureštom, Dublinom, Düsseldorfom, Frankfurtom, Istanbulom, Kopenhagenom, Londonom (ZL Gatwick i ZL Heathrow), Lyonom, Milanom, Münchenom, Oslom, Parizom, Pragom, Rimom, Skopljem, Stockholmom i Zürichom.

Iz Dubrovnika su planirani izravni međunarodni letovi u sedam europskih metropola – Atenu, Frankfurt, München, Pariz, Prag, Rim i Zürich, a u domaćem prometu u Zagreb i Osijek.

Nastavljaju se cjelogodišnji letovi Rijeka – München i Osijek – München.

Osim širenja međunarodne mreže letova, Croatia Airlines nastavlja osiguravati i zračnu povezanost hrvatskih gradova i regija svojim letovima u domaćem redovitom prometu u sklopu kojeg su planirani letovi u 7 hrvatskih zračnih luka (Zagreb, Split, Dubrovnik, Zadar, Pula, Osijek, Bol na Braču).

Tijekom turističke sezone planirano je povezivanje Hrvatske s ukupno 28 međunarodnih odredišta, odnosno 29 europskih zračnih luka, a zrakoplovi Croatia Airlinesa pritom će letjeti na 50 međunarodnih linija. Ukupno je planirano više od 17.200 letova, a u ponudi će biti gotovo 2 milijuna sjedala.