Crveni križ uručio poklon bonove Zagrepčanima koji u razornom potresu ostali bez domova

Crveni križ uručio poklon bonove Zagrepčanima koji u razornom potresu ostali bez domova
Foto: Press

Crveni križ danas je u prihvatilištu Hostel Arena uručio darove Zagrepčanima koji su uslijed razornog potresa u Zagrebu ostali bez svojih domova.

„Crveni križ Grada Zagreba u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem donio je simbolične poklone kako bi ljudima koji su svoje domove izgubili u razornom potresu koji je prošle godine pogodio Grad Zagreb malo, koliko je to moguće, uljepšali predblagdansko vrijeme i blagdane“, rekao je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zagreb.

Korisnicima hostela podijeljeni su bonovi u vrijednosti većoj od 80 tisuća kuna.

U suradnji s trgovačkim centrima, za svih 192 korisnika hostela osigurani su bonovi u apoenima od 400 kuna te, dodatno, za djecu do 18 godina starosti bonovi od 200 kuna.

Božićnom darivanju naših sugrađana nazočile su i izaslanice gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića – pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić i voditeljica Službe za upravljanje ljudskim resursima u Upravi Zagrebačkog holdinga Željka Šurbek Deduš.

“Nadamo se kako će ova simbolična donacija uspjeti bar malo uljepšati nadolazeće blagdane našim sugrađanima, a svima njima želimo da se u narednoj godini vrate u svoje domove i da u njima dočekaju sljedeći Božić”, poručio je ravnatelj Penava.