Otvoren sajam Dani hrane i tradicijskih proizvoda, do kraja godine još jedan

U balonu kod Boćarskog doma već tradicionalno, 12. godinu za redom, u organizaciji Grada Zagreba i Zagrebačke županije održava se dvodnevni izložbeno-prodajni sajam Dani hrane i tradicijskih proizvoda, koji su danas otvorili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

tradicijski_proizvodi_hrana

“Ovaj je Sajam rezultat dobre suradnje između Grada i Županije, a koristan je i za proizvođače i za kupce. Jedan je to od načina podupiranja naših proizvođača i obiteljskih gospodarstava kojima je ovo dobra prilika za promociju na većem tržištu, a građani Zagreba opet imaju priliku kupiti kvalitetne domaće proizvode”, rekao je župan Kožić.

Uz dobrodošlicu županu i sudionicima Sajma, gradonačelnik Bandić predložio je da se Dani hrane i tradicijskih proizvoda do kraja godine još jednom održe, ali ovoga puta na frekventnijem i posjećenijem mjestu – na Trgu bana Jelačića, a Grad Zagreb snosit će troškove šatora i tehničkih detalja.

“To je naš poklon i dodatna potpora ovim vrijednim ljudima, a ujedno i prilika za još bolju promociju i prodaju njihovih proizvoda”, zaključio je zagrebački gradonačelnik, s napomenom da nećemo dirati u tradiciju te da će se Sajam i dalje održavati kod Boćarskog doma kao do sada, a ovo će biti samo repriza.

Izložbeno prodajni sajam traje 11. i 12. listopada, a na njemu možete naći mesne delicije, sireve, med i proizvode od meda, džemove, slastice i pekarske proizvode, vina, rakije, voće, kao i eko proizvode.