Otvoren Cest is d’Best, Zagrepčani će uživati u bogatom programu sve do srijede

U pratnji Kraljeva ulice, na zagrebačkom Cvjetnom trgu, gradonačelnik Milan Bandić simbolično otvorio je Međunarodni ulični festival Cest is d’Best koji se 18. godinu zaredom održava u Zagrebu.

Cest-is-d-Best

Festival traje do 11. lipnja, u tom razdoblju posjetitelji će moći uživati u bogatom programu koji uključuje impresive akrobatske nastupe, izvedbe duhovitih preformera, koncerte te brojne radionice.
Program počinje svakoga dana u 11 sati na prostoru Trga bana Josipa Jelačića, Arena Centra, Trga Petra Preradovića,Strossmayerovog šetališta, Zrinjevca, Tkalčićevoj, Gajevoj i Bogovićevoj ulici.

Ovogodišnja novost je da se uz cestovni festival Cest is D Best odvija i projekt Europske volonterske službe.
Dvadeset internacionalnih volontera ove godine radi na promociji i organizaciji Cesta i učiniti će ga još bogatijim i veselijim te ga približiti mladima u zemljama iz kojih dolaze.

Volonteri na različite načine promoviraju festival. Sve je počelo otvorenjem Retrospektivne izložbe Međunarodnog festivala umjetničkih zastavica gdje su približili posjetiteljima
hranu iz svojih zemalja koju su sami pripremili za tu priliku. Nastavilo se vožnjama u biciklističkim patrolama, pjesmom, svirkom i zabavom za sve naše sugrađane od klinaca do djedova i baka.
Istovremeno naporno rade na promociji Zagreba i festivala kroz društvene mreže i medije u zemljama iz kojih dolaze. Tijekom Cesta moći ćete ih susresti širom grada.

Volonteri su u Hrvatsku došli na projekt Cest EVS id D Best koji je financiran iz fondova EU a kroz program Mladi na djelu.