Otvara se Natječaj za godišnju nagradu “Nikola Tesla – Genij za budućnost”

Nikola Tesla
Foto: Press

Natječaj za godišnju nagradu “Nikola Tesla – Genij za budućnost” i ove će godine biti otvoren na Danima Nikole Tesle u Tehničkom muzeju “Nikola Tesla” u Zagrebu, utorak 30. siječnja s početkom u 17 sati.

Natječaj za ovu renomiranu godišnju nagradu otvara se devetu godinu zaredom u tri kategorije, Kvizu znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli namijenjenom djeci i mladima te kategorijama kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir inspiriran likom i djelom Nikole Tesle ili replika Teslinog izuma i projekti iz područja proširenog Teslinog djelovanja poput zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije.

Natječaj će biti otvoren prigodnim programom iz kojeg izdvajamo panel diskusiju pod nazivom “Nikola Tesla jučer, danas, sutra i izazovi mladim generacijama”.

Upravo će prigodnim programom otvorenja natječaja započeti ovogodišnji Dani Nikole Tesle koje već tradicionalno u povodu obljetnice Tesline smrti organizira Tehnički muzej “Nikola Tesla” u Zagrebu. Drugog dana manifestacije 31. siječnja u 18 sati predavanje na temu “Nikola Tesla u oku mladih inovatora” održat će jedan od najuspješnijih mladih hrvatskih inovatora Ivan Kožar, inače i dobitnik godišnje nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost. U četvrtak 1. veljače predavanje pod nazivom “Novo lice Tesline genijalnosti” održat će naš poznati fizičar, akademik Vladimir Paar.

Broj mjesta za događanja je ograničen, ulaznice su besplatne i mogu se podignuti na blagajni Muzeja na dan predavanja od 9 do 18 sati.

Više o događanjima potražite na web stranici www.unt-genius.com i www.tehnicki-muzej.hr.

Komentari