NA DANAŠNJI DAN UMRO JE NIKOLA TESLA: U Zagrebu obilježena godišnjica smrti velikog svjetskog genija

Foto: Press

Na današnji dan, 7. siječnja 1943. godine, u hotelu New Yorker u New Yorku, umro je veliki genij Nikola Tesla, te je iza sebe ostavio veliko nasljeđe na kojemu ćemo mu vječno biti zahvalni. Tesla još uvijek živi u našim srcima i njegovim djelima.

Najveći um modernog doba, rođen u selu Smiljan kraj Gospića, kozmopolit koji je prije 100 godina i više imao vizije budućnosti koje se tek danas ostvaruju.

Polaganjem vijenaca na spomenik Nikole Tesle u Zagrebu u organizaciji Udruge Nikola – Tesla Genij za budućnost, gradonačelnika Grada Zagreba sa suradnicima i Instituta Ruđer Bošković, uz prigodan govor, danas je odana počast velikom svjetskom geniju Nikoli Tesli i obilježna 81. godišnjicu njegove smrti.

Događaju su prisustvovali članovi Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, predstavnici Grada Zagreba te brojni štovatelji lika i djela Tesle kao i mediji.

Vijence je položila predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost Dragica Mihajlović zajedno s prof. dr. sc. Karoljem Skalom, predstavnikom Instituta Ruđer Bošković, i Lukom Jurošem, pročelnikom Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade, izaslanikom gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića.