Otkrivamo prve detalje ovogodišnjeg Fuliranja, program je osmišljen s puno ljubavi i mašte

Foto: Sandro Sklepić

Sigurno ćete se složiti – kad pomislimo na Advent u Zagrebu, prvo pomislimo na Fuliranje. I s razlogom je tako!

Da je riječ o najpopularnijem događanju unutar zagrebačkog Adventa spremni su dokazati i 11. godinu zaredom, od 29. studenog pa sve do 07. siječnja 2024. kada na zagrebački Trg Josipa Jurja Strossmayera donose božićnu idilu s prepoznatljivim potpisom.

Fuliranje naime ove zime ima misiju povratka Božića na ulice Zagreba u velikom stilu. Jelke i darovi, lampice i cimet, Djed Božićnjak, purica, sarme i fritule, božićne stare i nove pjesme – na Fuliranju ćete svim osjetilima zakoračiti u pravu blagdansku idilu, a omiljeni Strossmayerov trg će mirisati, izgledati, zvučati i vibrirati poput najtoplijeg božićnog doma.

Foto: Sandro Sklepić

“Fuliranje ove zime slavi jedanaestu godinu postojanja i s ponosom možemo reći da smo uvelike doprinijeli razvoju Adventa kao turističkog branda u Zagrebu. U suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, stotinama restorana, ugostitelja, dizajnera i chefova radili smo na podizanju standarda zagrebačke street food scene, ali i gastronomske i turističke ponude Zagreba općenito. Stotine DJ-a, vrhunskih glazbenika i performera u sklopu Fuliranja, zagrebačke su ulice učinili urbanijim, modernijim i kulturnijim. Već tada stvorena atmosfera u Zagrebu dala je ozbiljan zamah i podršku kreativnoj event industriji pa je Advent u Zagrebu u samo 11 godina postao jedan od najboljih na Svijetu, a gastronomski zasigurno najatraktivniji”, ističu organizatori iz kreativne agencije Kokoš ili jaje.

I doista, svake godine sve zamamniji, gastronomski su užici bili i ostali u fokusu Fuliranja. Tako će se i ove zime na Strossmayerovom trgu iznova okupiti neki od najkreativnijih predstavnika iz cijele Hrvatske. Od ukupno17 kućica ovogodišnjeg Fuliranja, slasnu gastronosmku ponudu su specijalno za najljepše doba godine priredili: Nebo by Deni Srdoč Streetstyle, Izakaya, Instutut za kobasice Mate Janković, Boogie Lab, Chefs burger by Ivan Pažanin, Picnic Mingle and Fun, Pizza Social Club, Purple Monkey, Rougemarin, Begs Plant Based Streetfood, Kužinavanje by Damir Tomljanović, Full Circle, Briocherie i Bakina tajna.

U ovako bogatom i širokom rasponu kulinarskih žanrova svatko će na Fuliranju pronaći svoje omiljene zalogaje. Blagdanske dane i večeri dodatno će nam pak ugrijati najbolja vina, vrhunske rakije, kokteli i šampanjci u ponudi legendarne Rakijarnice i nenadmašnih Gingle Bellsa.

S puno je ljubavi i mašte osmišljen i program za najmlađe, spomenimo samo najboljeg Djeda Božićnjaka u zemlji i šire, te nastupe dječjih zborova nedjeljom u podne, a posebna će atrakcija biti i dobrotvorno oslikavanje 15 drvenih borova kojima će na licu mjesta dušu i svoj kreativni pečat dati pomno odabrani umjetnici. Osim neodoljivih gastro užitaka i najboljih blagdanskih zdravica, ovogodišnje će Fuliranje ponuditi i nikad bogatiji glazbeni program. Posjetitelje će u glazbenom programu pod kreativnom palicom Ozrena Kanceljaka zabavljati čak 13 pomno biranih DJ-a počevši od četvrtka 30. studenog kad nastupa DJ Pepi Jogarde. Nizat će se nastupi DJ-eva za cijelog trajanja Fuliranja od srijede do nedjelje. U mjesecu slavlja i veselja posjetitelji će moći uživati u gratis koncertima Connecta, Songkillersa, Queen Tribute benda, a u najavi je i još jedan koncert iznenađenja. Za nezaboravan ispraćaj ove i spektakularan ulazak u 2024. godinu na Fuliranju će se pobrinuti TBF. Neponovljivi TBF-ovci već su dobrano u pripremama za doček na Fuliranju i najavljuju “fantastičan tulum s kojeg ćete otići u sitnim satima 2024. s osmijehom oko glave”.

Nestrpljivo odbrojavamo dane do početka Fuliranja, a u nadolazećim danima ćemo vam otkriti i detalje o probranim gurmanskim delicijama koje vas očekuju, kao i raspored koncerata i glazbenog programa te ostalih događanja na još jednom nezaboravnom Fuliranju.