Novi Zagreb u Novu godinu ušao bez grijanja i tople vode

grijanjePrvi dan nove godine stanovnici Novog Zagreba nemaju grijanje ni toplu vodu zbog kvara na magistralnom vrelovodu u Zapruđu, a iz HEP-a su priopćili da se zbog veličine kvara normalizacija u opskrbi može očekivati tek u četvrtak, piše Večernji list.

Tijekom ranog novogodišnjeg jutra, u 4,30 sati, došlo je do puknuća magistralnog cjevovoda koji toplinskom energijom opskrbljuje čitav Novi Zagreb. Puknuće je takvog karaktera da je bez odgađanja bila nužna obustava isporuka toplinske energije za potrebe grijanja i zagrijavanja potrošne tople vode svim potrošačima HEP-Toplinarstva na području Novog Zagreba, priopćeno je iz HEP-Toplinarstva.

Djelatnici HEP-Toplinarstva su na mjestu događaja, u tijeku je postupak lociranja točnog mjesta kvara i već se izvode radovi na građevinskom iskopu cjevovoda i pripremi za sanaciju. Međutim, zbog veličine opskrbnog cjevovoda, koji je promjera 800 mm, te zahtjevnosti radova na sanaciji kvara, ponovna normalizacija opskrbe toplinskom energijom se očekuje tek sa sutrašnjim danom, kaže se u priopćenju HEP-Toplinarstva.