Zapadni dio Zagreba ostao bez grijanja i tople vode, magistralni vrelovod pukao na dva mjesta!!

DO KAD ĆE RADIJATORI BITI HLADNI? HEP-Toplinarstvo objavilo raspored uključivanja grijanja
Foto: ZG express

Zbog puknuća magistralnih vrelovoda na Trešnjevci u Lošinjskoj ulici te na Jarunu u Ulici Hrvoja Macanovića, jutros je zapadni dio Zagreba ostao bez grijanja i topde vode.

“Zbog puknuća magistralnih vrelovoda na Trešnjevci u Lošinjskoj ulici te na Jarunu u Ulici Hrvoja Macanovića, danas, 30. studenog 2021. u jutarnjim satima obustavljena je isporuka toplinske energije svim krajnjim kupcima u zapadnom dijelu grada Zagreba. Radnici HEP-Toplinarstva pristupili su hitnoj sanaciji puknuća, nakon čega će se uspostaviti opskrba toplinskom energijom. Predviđeno vrijeme trajanja obustave je danas do kasnih večernjih sati”, priopćilo je HEP-Toplinarstvo.

Razlozi puknuća vrelovoda su starost dionice vrelovodne mreže te korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici.

Predmetne dionice vrelovoda na kojima je došlo do puknuća nisu bile u obuhvatu radova revitalizacije vrelovodne mreže koji su se provodili ovog ljeta u sklopu projekta “Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba”, međutim, iste su u planu zamjene kroz sljedeće dvije godine.

“Radnici HEP-Toplinarstva ulažu maksimalne napore da se puknuća vrelovoda saniraju u što kraćem roku, a krajnje kupce mole za strpljenje i razumijevanje”, poručuju iz HEP-Toplinarstva.