NIKOLA TESLA – GENIJ ZA BUDUĆNOST: Svečano otvorenje natječaja za godišnju nagradu

Nikola Tesla

U sklopu Dana Nikole Tesle, koji u Tehničkom muzeju “Nikola Tesla“ u Zagrebu traju od 23. do 26. siječnja, i ove će godine već tradicionalno biti otvoren natječaj za godišnju nagradu “Nikola Tesla – Genij za budućnost“.

Prigodan program otvorenja natječaja održat će se u četvrtak 26. siječnja s početkom u 17 sati u organizaciji istoimene udruge.

Natječaj za ovu renomiranu godišnju nagradu otvara se osmu godinu zaredom u tri kategorije, Kvizu znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli namijenjenom djeci i mladima te kategorijama kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir inspiriran likom i djelom Nikole Tesle ili replika Teslinog izuma i projekti iz područja proširenog Teslinog djelovanja poput zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije.

Natječaj će biti otvoren prigodnim programom iz kojeg izdvajamo predavanje prof. dr. sc. Velimira Abramovića o Teslinim izumima za koje su drugi dobili Nobelove nagrade te prezentaciju rada Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost.

Prigodnim programom otvorenja natječaja bit će i zatvoreni ovogodišnji Dani Nikole Tesle.

Za sva događanja ulaznice su besplatne i mogu se rezervirati na blagajni Muzeja tijekom radnog vremena.