Na struju besplatno – Bandić pustio u pogon prvu od pet punionica

bandic-punionice

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu predsjednice Uprave Zagrebačkog holdinga Ane Stojić Deban i voditeljice Podružnice Zagrebparking Ane Preost, pustio je u pogon prvu punionicu za električna i hibridna vozila u garaži na Tuškancu.

Jedna je to od ukupno pet punionica na kojima će od danas Zagrepčani moći potpuno besplatno puniti svoje automobile u javnim gradskim garažama (Tuškanac, Langov trg, Petrinjska, Kvaternikov trg i Gorica), objavljeno je na službenoj stranici grada Zagreb.hr.

Ovo je dokaz da korespondiramo sa suvremenim europskim metropolama, rekao je gradonačelnik pozvavši sve vlasnike električnih vozila da za vrijeme parkiranja u garaži besplatno pune automobile.

Dodao je i kako je uvjeren da će u narednom razdoblju Zagreb, kao ekološki osviješten grad, prednjačiti po broju električnih i hibridnih automobila u Hrvatskoj, a trenutno ih ima stotinjak.

Predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Stojić Deban istaknula je kako Holding kontinuirano radi na poboljšanju kvalitete postojećih usluga kao i na njihovom proširenju. Ova punionica je jedna od tih novosti te je dokaz brige Grada Zagreba o okolišu, dodala je.

Voditeljica Zagrebparkinga Ana Preost naglasila je kako je projekt realiziran u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji je financirao 40% ukupne vrijednosti.

Pet punionica vrijednih ukupno 168.000 kn, nalazi se u javnim gradskim garažama te istodobno mogu puniti dva vozila. Ovisno o vrsti i proizvođaču, prosječno vrijeme punjenja je oko 5 sati, a postavljene punionice jačine su 22k W, odnosno maksimalnog kapaciteta za brzu punionicu za javne prostore.

Foto: Zagreb.hr