Na male ekrane stiže jubilarna deseta sezona popularne “Vrtlarice”

Na male ekrane stiže jubilarna deseta sezona popularne "Vrtlarice"
Foto: HRT

U subotu 15. siječnja u 10:05 na Prvi program Hrvatske televizije (HRT-HTV1) stiže nova sezona omiljene “Vrtlarice”.

U ovo turbulentno vrijeme ideja vrta postala je svojevrsni simbol opuštanja, mira i otklona od izazova koje donosi svakodnevica.

Neki su već odavno upoznali dobrobiti vrtlarstva, a neki tek sanjaju o prilici da se jednoga dana i sami okušaju u uzgoju biljaka. Kako god bilo, nova znanja, iskustva i inspiracija uvijek su dobrodošli.

HTV će ove zime prikazati novih dvanaest nastavaka desete, jubilarne sezone serije Vrtlarica kroz koju vas vodi Kornelija Benyovsky Šoštarić.

Godina je bila teška, s višestrukim toplinskim valovima koji su tijekom ljeta doveli do sušenja mnogih vrtova.

Unatoč izazovima, Kornelijin je vrt do kraja sezone ostao plodan i prepun života i tako pokazao sve prednosti organskog načina uzgoja. Klima se promijenila, i vrijeme je da napokon neke stare zablude ostavimo u prošlosti.

Jedino tako uzgoj hrane možemo održati bez štete za prirodu i ljudsko zdravlje. A o svemu tome, uz mnoštvo korisnih savjeta, doznajte više u Vrtlarici.

Prva epizoda govori o romantičnoj jeseni u vrtu. Vrtlarska je sezona pri kraju i više se nikamo ne žurimo. Sve je nekako smirenije, bez obzira na količinu posla. To je doba kada polako pospremamo svoje vrtove i uživamo u svemu onome što smo mjesecima stvarali.