Luka Nižetić snimio spot za predivnu ljubavnu baladu [VIDEO]

Foto: Press

Početak 2022. godine donosi nam predivnu baladu “Ako tražiš ljubav”, popularnog splitskog glazbenika Luke Nižetića, ujedno i šestog singla s njegovog nadolazećeg studijskog albuma čiji se izlazak očekuje tijekom ove godine.

Pjesma je nastala u suradnji s Branimirom Mihaljevićem, autorom glazbe te Marijem Mihaljevićem, autorom stihova.

“Hvala Branimiru i Mariju Mihaljeviću koji me već duže vrijeme prate svojim autorskim radom i upotpunjuju moj glazbeni opus predivnim skladbama koje doživljavam vrlo osobno. Koliko god me javnost više doživljava kao osobu kojoj bolje stoje brže i poletnije pjesme, intimnije sam više vezan uz balade koje su mi nekako i bliže srcu. Nakon što je Mario poslao predivne stihove Branimiru je trebalo malo duže vremena da raspiše odgovarajuću melodiju koja je dodatno pojačala emotivni doživljaj same skladbe. Pjesma govori o vraćanju sebi i onome iskonskom što je u svima nama, a to je ljubav”, rekao je Luka o svojoj novoj pjesmi.

Pjesmu prati i vrlo atmosferičan video broj u režiji Darka Drinovca snimljen na bazenu Utrine. Ideja scenarija potekla je od samog Luke koji je inspiraciju našao u freedivingu, sportskoj disciplini kojom se već duže vrijeme bavi.

“Već nekoliko mjeseci ozbiljno treniram freediving, odnosno ronjenje na dah. Ovu sportsku disciplinu približila mi je hrvatska reprezentativka i svjetska prvakinja Mirela Kardašević, ujedno nositeljica dvaju svjetskih rekorda. U mlađim danima bavio sam se plivanjem i skokovima u vodu tako da mi je očigledno bilo suđeno da se ponovo vratim vodi koju doživljavam mjestom gdje se osjećam najsigurnijim i najmirnijim. Slobodno mogu povući paralelu između glazbe i freedivinga, naime oboje mi pruža isti osjećaj slobode, gdje mogu pomicati granice, postavljati nove ciljeve, izazove, a život kao takav po meni zapravo je to, teren pun iznenađenja i iskušenja. Osjećaj kada zadržim dah i zaronim je nešto najposebnije. Nestaju bilo kakve granice prostora i vremena gdje bez distrikcije vanjskog svijeta ulaziš u stanje meditacije u kojoj vlada tišina i fokus, prepušten si samom sebi i kao u glazbi dotičeš svoje najdublje ja. Upravo taj osjećaj bio je nit vodilja u realizaciji video broja u kojem atmosfera govori sve”, zaključio je Luka.