Na Bundeku otvoren 13. sajam “Proizvodi hrvatskog sela”

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je na Bundeku 13. sajam Proizvodi hrvatskog sela, koji se ovaj vikend održava u organizaciji Grada Zagreba – Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo i tvrtke Agrarno savjetovanje d.o.o.

bandic-proizvodi-hrvatskog-sela
Na specijaliziranoj sajamskoj priredbi proizvode hrvatskog sela izlaže preko 370 izlagača, a osim tradicionalnih prodajnih izložbi hrane, pića, rukotvorina i suvenira, danas se održala i 8. izložba hrvatskih pasmina domaćih životinja, dok će se u nedjelju održati 6. Bambino kup – natjecanje mladih uzgajivača teladi te izložba pasmina psa tornjaka i hrvatskog ovčara.

Predstavnik Agrarnog savjetovanja Damir Kovačić istaknuo je da na zajedničkom europskom tržištu ovi proizvodi imaju perspektivu i budućnost, a što je najvažnije omogućuju da ljudi na selu imaju dohodak i zaposlenost.

Gradonačelnik Bandić, koji već drugu godinu zaredom na Sajmu ima svoj štand i na njemu izlaže svoje voće, med i suhomesnate proizvode, pozvao je sve sugrađane i posjetitelje Zagreba da dođu na Bundek i kušaju i kupe izvorne hrvatske proizvode: Bliži se Uskrs i ovo je odlična prilika za kupnju najbolje domaće šunke.