POČINJE SAJAM NAUTIKE: Najveći i sadržajno najbogatiji, očekuje se 30.000 posjetitelja

Nautika - sajam nautike
Foto: Zagrebački velesajam

Zagrebački velesajam započinje novu poslovnu godinu s najvećim sajmom nautike u ovom desetljeću. Organizatori ističu da će ovogodišnja Nautika, koja se održava od 21. do 25. veljače, biti sadržajno najbogatiji i prostorno najveći nautički sajam.

“Kontinentalna nautička zvijezda i jedna od perjanica Zagrebačkog velesajma iznova iznenađuje te nas očekuje šest punih paviljona sa više od 300 izlagača iz 23 zemlje svijeta i preko 200 atraktivnih plovila. Bilježimo rast od 10 posto u izložbenom dijelu sajma i porast izloženih plovila od 8 posto u odnosu na prošlogodišnje izdanje”, stoji u najavi ovog sajma.

Na sajmu će biti prisutni gotovo svi najznačajniji hrvatski brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte, Pearl Sea, Bura brodovi, Arba, Tušek, Remia plast, Bimex, Leidi, Ramina, JK Nautika, Barracuda,…

Ljubiteljima nautike po prvi put će se predstaviti atraktivna nautička ponuda južne talijanske regije Kalabrije koja ima dugu tradiciju u brodogradnji, a najljepši primjerci njihovih plovila bit će izloženi u paviljonu 7.

Na sajmu će biti bogata ponuda vanbrodskih motora, a na jednom mjestu bit će izloženi gotovo svi koji se nude na hrvatskom tržištu – Yamaha, Honda, Suzuki, Steyr, Mercury…

Raznovrsna je ponuda opreme i pribora za brodove i jahte, opreme za ronjenje i ribolov, nautičku odjeću i obuću.

Zemlje sudionice: Australija, Austrija, Belgija, Bugarska, Crna Gora, Danska, Francuska, Grčka, Hrvatska, Irska, Italija, Japan, Kina, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Novi Zeland, SAD, Slovenija, Španjolska, Švedska, Tajland, Velika Britanija i Sjeverna Irska.

Tijekom održavanja sajma nautika odvijat će se i humanitarna akcija za autističnu djecu slikovito nazvana Ne dišem u sklopu koje će Budimir Buda Šobat pokušati oboriti Guinnessov rekord od 24:03 minute u statičkom zaronu na dah.

Posjetitelje očekuju i bogat nagradni fond.

Istovremeno će se na Zagrebačkom velesajmu održavati još jedan sajam – Hotel&Gastroteh, a neposredno nakon ova dva sajma otvara se Festival maslina.

Organizatori očekuju da će ovaj sajam privući više od 30.000 ljubitelja nautike.