Mladi, stari i socijalno ugroženi besplatno na izložbe u Klovićevim dvorima

klovicevi-dvori

Galerija Klovićevi odlučila je kraj svoje ljetne sezone obilježiti besplatnim ulazom na svoje četiri postavljene izložbe i tako svoja vrata otvoriti publici koja je u vruće dane ostala u Zagrebu, a možda bi im cijena karte bile prepreka da posjete vrijedne projekte i postav galerije.

Kako je rečeno je u utorak na konferenciji za novinare upriličenoj u povodu kraja ljetne i predstavljanja jesenske sezone, besplatan ulaz ponudit ćemo mladima do 25 godina, onima iznad 65 godina, nezaposlenima, socijalno ugroženim skupinama, svima koji bi možda zbog nedostatka novca naš prostor doživljavali elitistički i zaobišli ga.

Ovako se nadamo da ćemo u iduća dva tjedna, do kraja ljetne sezone, privući djecu, roditelje, mlade i umirovljenike, kazala je u v.d ravnateljica Klovićevih dvora Jasmina Bavoljak.

Publika može svaki dan, osim ponedjeljka, te subotom i nedjeljom do 14 sati, pogledati retrospektivnu izložbu Žarka Bekera, ilustratora crtača i scenarista stripova, te izložba fotografija o stradanju Srebrenice, britanskog fotografa Tima Lovelessa. Te dvije izložbe otvorene su do 26. srpnja, a do 2. kolovoza može se razgledati izložba najvrijednijih djela talijanskih majstora što se čuvaju u Hrvatskoj “Sveto i profano – slikarstvo talijanskog baroka u Hrvatskoj”, kao i dizajnerski postav izložbe “Primijenjeno & svakodnevno – suvremeni austrijski dizajn”.

Ulaznice za pojedine izložbe u Klovićevim dvorima i dosad su bile snižene za studente i umirovljenike na 10 kuna, pojedinačna ulaznica za izložbe je 20 kuna, a za talijanski barok 30 kuna, no ravnateljica napominje kako je ljudima koji imaju male prihode zaista teško izdvojiti i 10 kuna pa će im galerija izaći u ususret i nastojati ići u smjeru stvaranja navike posjećivanja galerije i idućih sezona.