Humanitarna izložba ‘Tri naranče’, prihod ide za opremanje škole Nad lipom

Galerija Klovićevi dvori i Osnovna škola Nad lipom u predblagdansko vrijeme pripremile su izniman umjetnički i humanitarni događaj.

tri-narance

Riječ je o izložbi Tri naranče na kojoj su javnosti predstavljeni radova umjetnika koji već dugi niz godina surađuju s učenicima s posebnim potrebama u zagrebačkoj Osnovnoj školi Nad lipom, a na njenom otvranju održana je aukcija na kojoj su prikupljana sredstva za opremanje 12 učionica informatičkom opremom..

Radovi koji nisu prodani na aukciji bit ponuđeni su na prodaju tijekom čitavog trajanja izložbe, do 6. prosinca.

Osim umjetnika koji su sudjelovali na Likovnim susretima OŠ Nad lipom te u sklopu njih stvarali i donirali svoje radove školi, Galerija Klovićevi dvori je pozvala umjetnike, prijatelje Galerije, da donacijom svojih radova sudjeluju u humanitarnoj prodajnoj izložbi Tri naranče.

Pvom projektu odazvao se niz eminentnih umjetnika, pa su posjetitelji mogli na aukciji kupiti, ili to mogu učiniti do kraja izložbe, radove: Petra Dabca, Hrvoja Dumančića, Eugena Fellera, Nine Ivančić, Koraljke Kovač, Nikole Koydla, Igora Kuduza, Dubravka Lepeja, Vlade Marteka, Ljiljane Mihavljević, Kate Mijatović, Zorana Pavelića, Slavke Pavić, Milana Pavića, Darija Petkovića, Ivana Posavca, Damira Sokića, Gorana Trbuljaka, Mia Vesovića, Gorana Vranića, Antona Vrlića i mnogih drugih te na taj način pomoći u opremanju učionica OŠ Nad lipom.

Ovaj projekt trebao bi osigurati uvjete u kojima će 117 učenika moći učiti, razvijati interakcije i komunikaciju posredstvom računalnih medija.

Prikupljenim sredstvima škola će kupiti projektore, računala i tablete za svaku od 12 učionica. Primjenom računalnih medija i individualiziranim pristupom moći će se ostvariti dodatna edukacijsko – rehabilitacijska podrška primjerena teškoćama učenika koja doprinosi njihovom uspješnom funkcioniranju.