Međunarodna izložba inovacija ARCA od srijede u Boćarskom domu

U Boćarskom domu u Zagrebu u srijedu 15. listopada otvara se 12. po redu ARCU – međunarodna izložba inovacija domaćih i stranih inovatora. Predstavljaju se primjenjive inovacije iz gotovo svih područja rada, od znanosti i tehnologije preko nautike, elektrotehnike i medicine do rekreacije i zabave.

izlozba-inovacija_arca_inovatori

Izložba ove godine u Zagreb dovodi više od 250 inovatora s nešto više od toliko inovacija iz cijele Hrvatske i 17 zemalja svijeta, od partnerske Islamske Republike Iran, Iraka, Kine, Egipta, Kuvajta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, preko Rusije, Rumunjske, Ukrajine, Mađarske, Poljske, Malezije, Kirgistana do susjednih Slovenije i Bosne i Hercegovine. Ondje će biti predstavljene inovacije uspješnih hrvatskih tvrtki, samostalnih inovatora, udruženja, znanstvenih institucija i fakulteta te mladih inovatora, učenika i studenata.

U sklopu izložbe 16. listopada u 10 sati u Boćarskom domu održat će se i Hrvatsko-iranski gospodarski forum s ciljem predstavljanja gospodarskih kapaciteta Hrvatske i uspostave gospodarske suradnje ovih dviju zemalja.

Izložbu inovacija ARCA organizira Udruga inovatora Hrvatske. Suorganizatori su Institut Ruđer Bošković, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Prvi institut inovatora i istraživača Islamske Republike Iran. Izložba se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr.sc. Ive Josipovića i pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, Ministarstva poduzetništva i obrta te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.