LJUBAVNA PRIČA: U Napretkovom kulturnom centru održan tradicionalni koncert povodom Valentinova

LJUBAVNA PRIČA: U Napretkovom kulturnom centru održan tradicionalni koncert povodom Valentinova
FOTO: Mario Milošević

Povodom Valentinova, sinoć je u prepunoj dvorani Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu održan tradicionalni koncert pod nazivom “Ljubavna priča”.

Bila je to večer najljepših ljubavnih arija glazbenih velikana Schumanna, Schuberta, Puccinija, Webbera, Tijardovića, Verdija, Čajkovskog, Konjovića, Hatzea i drugih.

Predivne ljubavne priče kroz solistička izvođenja i duete, na svoj način ispričali su mladi glazbenici Veronika Jelica -sopran, Katarina Škrlec – sopran, Paula Tumir – sopran, Goran Babić – tenor, Antonio Ceković – bariton, Ivan Heinrich – bariton uz klavirsku pratnju svojih kolega Jakova Kalajžića i Karla Furić Glavića kao i korepetitorice Dine Katnić Dorotić.

Neki od njih već su osvojili više državnih i međunarodnih nagrada, a po svom izvođenju sigurno su najviše pozornosti privukli sopranistica Veronika Jelica i Goran Babić, tenor, koji su za svoja izvođenja priskrbili najviše aplauza, ali niti ostali izvođači nisu puno zaostajali za njima.

Sopranistica Arijana Gigliani Philipp koja je i priredila sinoćnju “Ljubavnu priču”, izvrsnim izvođenjem Hatzove Serenade počastila je zagrebačku publiku.

M. Milošević