Let 3 na Maturalac partyju u LightHouse Music clubu

Ovog petka, 14. lipnja u sklopu Maturalac partyja, LightHouse Music club u Vodnjanu donosi jedno od svojih mnogobrojnih iznenađenja – koncert grupe Let 3.

let-3

Grupa koja ne poznaje granice, čiji su koncerti uvijek atrakcija a refreni poznati daleko van granica lijepe naše, dolazi na najveću open-air pozornicu u Istru. Vežite pojaseve i pripremite se za nezaboravnu avanturu, jer ovog su puta vaši piloti – Let 3!
Višegodišnjim beskompromisnim djelovanjem ovaj sastav se uspio nametnuti kao zaštitni znak grada Rijeke, cijele jedne regije te na koncu poklonika nadahnute različitosti u više država.
Grupa je utemeljena u veljači 1986. godine pod imenom Let 2. Početkom sljedeće godine sastav mijenja ime u Let 3 i bilježi prvi diskografski izlaz s dvije pjesme na kompilaciji Rijeka – Pariz – Texas.
Sastav je od početka djelovanja pratila osobita pažnja onoga dijela rock poklonika koji su odmah bili očarani bitnim kvalitetama Riječana.
U nastavku karijere krug štovatelja stalno se širio, a općenito je popularno glazbena javnost postajala svjesna da Let 3 nisu samo bizarni, bučni čudaci nego prvorazredna rock atrakcija i zaista unikatna umjetnička pojava.
Nakon početne fascinacija onime u čemu je Let 3 doista neponovljiv (fantastičan image i sceničnost) postajale su vidljivije i ostale kvalitete sastava; izuzetni tekstovi, uvijek perfektan izvođački nivo (u prvom redu frontmana i pjevača Zorana Prodanovića Prlje) dramaturška i stilska dorađenost koncerata i javnih istupa općenito, glazbena specifičnost, iz osnova indie frenetičnosti razvijena do izuzetne rafiniranosti, uvijek praćene specifičnim humorom i osjećajem za bizarno. Let 3 nikada nisu parodirali, komentirali ili negirali, bilo svoj glazbeni bilo socijalni ili politički okoliš, kao što mu nisu ni povlađivali.