U pola sata vatra progutala skladiše, šteta 10 milijuna eura

Oko pola sata iza ponoći buknuo je požar u skladištu tvrtke Požgaj Grupa u Velikom Bukovcu kod Vraždina. U samo pola sata vatra je progutala cijelo skladište i svu robu, odnosno parkete, koji su bili pripremljeni za izvoz, javlja portal eVaraždin.hr.

pozar-varazdin

Vatrogasci iz cijele Varaždinske, ali i susjedne Koprivničko-križevačke županije, s požarom su se borili cijelu noć, a vatra je zaprijetila i obližnjim kućama. Svi mještani Velikog Bukovca, a i okolnih mjesta, bili su do jutra na nogama.

Uzrok požara za sad nije poznat. Inače, zaštitari su čuvali skladište i pogon Požgaj Grupe.

No, prema priči očevidaca, vatra je u manje od pola sata progutala cijeli stražnji dio skladišta, te se požar proširio i prema drugoj hali. Također, vatra je zahvatila i palete koje su bile izvan hale, te drveće sa stražnje strane skladišta.

Obiteljsko poduzeće Požgaj Grupa vodeći je hrvatski proizvođač gotovih podnih obloga, a izvoze po cijelom svijetu. Prošle godine sklopili su višemilijunski posao u Kataru. Osim u Kataru, aktivni su i na tržištu u Velikoj Britaniji, Kanadi, Turskoj, Skandinaviji i ostalim europskim zemljama.

Kako portal eVaraždin.hr doznaje iz PU varaždinske, jutros oko 8:30 sati su sve vatrogasne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva iz okolice još uvijek gasila požar. Tek kad požarište bude osigurano, kreće policijski očevid i znat će se više detalja o uzrocima požara. U gašenju sudjeluje 16 vatrogasnih postrojbi s ukupno 145 vatrogasaca i 25 vozila.

Prve procjene govore da je požar pričinio štetu od čak 10 milijuna eura.