Lažno se predstavljala kao liječnica pa zavodila 74-godišnjaka kako bi se dokopala novca i imovine

Foto: Pixabay

Zagrebačka policija uhitila je 42-godišnjakinju koja se lažno se predstavljala kao liječnica pa zavela 74-godišnjaka kako bi se dokopala njegove imovine.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela “prijevara”, “krađa“,”nedozvoljeno posjedovanje bezgotovinskog instrumenta plaćanja” i produljenog kaznenog djela “računalna prijevara”, stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Sumnja se da je s unaprijed stvorenom prijevarnom namjerom tijekom 2022. godine pod lažnim imenom otvorila profil na društvenoj mreži te porukama započela komunikaciju s oštećenim 74-godišnjakom. Nakon što ga je obmanula da je zaposlena kao liječnica u zdravstvenoj ustanovi te da mu može pomoći u poboljšanju njegovog zdravstvenog stanja, sumnja se da se, kako bi stekla odnos povjerenja, nastavila s njime dopisivati obećavajući mu ljubavnu vezu, kao i sastajati se s njime na raznim lokacijama na području Zaprešića.

Sumnja se da je, nakon što je stekla njegovo povjerenje, u kolovozu 2023. godine, zatražila oštećenog da joj kupi mobilni telefon u vrijednosti 1.740,18 eura što je on i učinio da bi se nekoliko dana kasnije, 26. kolovoza 2023., s namjerom oduzimanja njegovog osobnog automobila marke “Škoda” sastala s oštećenim u njegovoj kući na području Zaprešića.

Nakon što mu je je dala tabletu zasad nepoznatog sastava, 74-godišnjak ju je na njeno traženje popio da bi potom iskoristila njegovo stanje ošamućenosti te zatražila da se sastanu s njemu nepoznatim muškarcem. Prema njenoj uputi oštećeni se tada u njenoj pratnji na parkiralištu trgovačkog centra na području Zaprešića sastao s nepoznatim muškarcem gdje je potpisao bjanko ugovor o kupoprodaji motornog vozila, pri čemu za svoj automobil nije dobio nikakvu novčanu naknadu.

Ujedno se sumnja da je osumnjičena krajem kolovoza 2023. iz futrole mobitela oštećenog otuđila njegovu bankovnu karticu, a potom njome neovlašteno u više navrata u raznim trgovinama na području Republike Hrvatske kupovala odjeću, tehničke uređaje i drugo. Kako bi prikrila protupravno postupanje, nekoliko dana kasnije oštećenom je predala njegovu bankovnu karticu lažno navodeći da ju je pronašla u svom automobilu.

Materijalna šteta iznosi oko 11.000 eura.

Po završenom kriminalistikom istraživanju osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku dok je posebno izviješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.