Kreće obnova Mosta mladosti, vrijednost radova je 54 milijuna kuna bez PDV-a

Most mladosti
Foto: Epepe / Wikipedia

Dok se sanacija Mosta slobode, koja traje još od ožujka, primiče kraju, Grad Zagreb kreće s obnovom Mosta mladosti. Trenutno se traži izvođač radova koji su procijenjeni na 54 milijuna kuna bez PDV-a, piše tportal.

Da su zagrebački mostovi koji premošćuju Savu u lošem stanju, mediji su upozoravali više puta posljednjih godina, a upozorenja doslovno znaju padati ili propadati u obliku komada betona, žbuke ili drugih njihovih dijelova.

Prije godinu dana gradonačelnik Milan Bandić je najavio da će Grad u obnovu mostova uložiti 100 milijuna kuna, i to “25 milijuna kuna u Most mladosti, 45 milijuna kuna u Most slobode, 25 milijuna kuna u Jadranski most”.

Sve analize i procjene govorile su da je Most slobode u najlošijem stanju, pa je bio prvi na kojem su počeli radovi, a sad je izgleda na red došao i Most mladosti.

Taj most sagrađen je 1974. godine, širok je 36, a dugačak 300 metara. a analize stanja pokazale su da je nužna sanacija potpornih stupova.

U sanaciju će se, umjesto najavljenih 25, uložiti 54 milijuna kuina, što je u skladu sa studija Instituta IGH, završeno početkom prošle godine, koja je svu potrebnu sanaciju procijenila je na 270 milijuna kuna. Dakle, znatno više od 100 milijuna, koji je spominjao gradonačelnik Bandić.