Vozač (58) u Velikoj Gorici osuđen na 60 dana zatvora, počinio je dva ozbiljna prekršaja

Policija za vikend najavila veliku akciju nadzora vozača motocikala, mopeda i bicikala
Foto: MUP

Prekršajni sud u Velikoj Gorici jednog je nesavjesnog vozača osudio na 60 dana zatvora, a uz to još mora platiti i novčanu kaznu od 1000 kuna.

Jučer, 25. kolovoza 2019 godine oko 8.35 sati u mjestu Velika Kosnica, na kolniku Zagrebačke ulice kod kućnog broja 71, policijski službenici su zaustavili 58-godišnjaka, a koji je upravljao osobnim automobilom marke Kia Shuma zagrebačkih registarskih oznaka, te je zaustavljen zbog prekoračenja brzine kretanja vozila u naseljenom mjestu brzinom od 71 km/h, što je za 21 km/h više od dozvoljenog u naseljenom mjestu, priopćila je Policijska uprava Zagrebačka.

Daljnom provjerom utvrđeno je da upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom tj. bez položenog vozačkog ispita određene kategorije.

Nakon toga, istog dana je uz optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda Velika Gorica. Nepravomoćnom presudom osumnjičeni je kažnjen novčanom kaznom od 1000 kuna te kaznom zatvora od 60 dana. Zasad mu je rješenjem određeno zadržavanje na rok od 15 dana do pravomoćnosti presude.