Tomašević zadovoljan obnovom Domovinskog mosta: Osigurali smo da ovaj most može trajati 100 godina!

Tomašević zadovoljan obnovom Domovinskog mosta: Osigurali smo da ovaj most može trajati 100 godina!
Foto: Zagreb.hr

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević obilježio je danas završetak radova na izvanrednom održavanju Domovinskog mosta, obavljeno je na službenoj stranici Grada Zagreba.

“Bio sam na otvaranju radova na Domovinskom mostu u lipnju prošle godine i sa zadovoljstvom mogu reći da smo u ovih 10 mjeseci napravili puni krug i osigurali da ovaj most može trajati 100 godina te za to vrijeme pouzdano služiti građanima”, rekao je gradonačelnik Tomašević, naglasivši kako su radovi na Domovinskom mostu nastavak niza opsežnih ulaganja u obnovu i rekonstrukciju mostova, vijadukata i nadvožnjaka u Zagrebu, a na koju će se utrošiti otprilike 400 milijuna kuna.

“Naš je cilj sigurna, pouzdana i funkcionalna cestovna infrastruktura koja omogućava optimalnu protočnost prometa u gradu Zagrebu. Na taj način želimo unaprijediti kvalitetu života naših sugrađana”, zaključio je gradonačelnik Tomašević.

Dodao je kako će se dio ulaganja financirati iz Gradskog proračuna, a dio iz EU fondova te je zahvalio svim izvođačima, nadzoru, projektantima i djelatnicima gradskih ureda koji su radili na ovom projektu.

U sklopu radova na Domovinskom mostu sanirane su sljedeći elementi mosta: sanacija procurivanja na mjestima prodora zatega kroz konstrukciju, sanacija mrežastih pukotina na devijatorima, sanacija pukotina u podnim pločama upornjaka, sanacija reške spoja zida i krila upornjaka, sanacija pješačkih staza, sanacija reški na betonu razdjelnog pojasa, sanacija ulegnuća na prijelazima pješačkih staza na nasip na krajevima mosta, obnova antikorozivne zaštite prijelaznih naprava, sanacija asfaltnog kolnika u zoni prijelaznih naprava, obnavljanje antikorozivne zaštite ograda i injektiranje pukotina u zoni zatega.

Ukupna vrijednost radova, koji su započeli 14. lipnja 2021. i završili 6. travnja 2022., iznosi 13,5 milijuna kuna.