Krenuli radovi na uređenju Domovinskog mosta, pola godine promet će se odvijati otežano

Foto: Zagreb.hr

Započeli su radovi na izvanrednom održavanju Domovinskog mosta ukupne vrijednosti oko 14 milijuna kuna bez PDV-a. Gradilište je danas obišao i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, sa suradnicima.

U sklopu izvanrednog održavanja uredit će se kompletna površine obostranih pješačko-biciklističkih staza i razdjelnog središnji pojas, obnovit će se i očistiti prijelazne naprave, na pilonima će se sanirati mrežaste mikro pukotine te na ukupno 64 zatege spojevi sa nosivom konstrukcijom

“Radovi u dužini od oko 900 m na mostu odvijat će se u oba smjera, te će cijelo vrijeme biti zatvorene dvije trake kolnike, po jedna u svakom smjeru”, rekao je gradonačelnik Tomašević, te dodao da će se osigurati prolaz za pješake i bicikliste.

“Radove koji će trajati šest mjeseci započeli smo u ljetno vrijeme kako bi što manje ometali život građana. Održavanje kako Domovinskog tako i drugih mostova u Zagrebu je nužno, oni moraju biti sigurni i kvalitetno napravljeni i zato molim sugrađane za strpljenje”, dodao je Tomašević.

“U okviru radova na snazi je privremena regulacija prometa kako bi se osigurao kontinuitet pješačko-biciklističke komunikacije duž samog mosta”, istaknuo je pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje Krunoslav Tepeš, te dodao da će se radovi odvijati u dvije faza.

“Danas su započeli radovi na prvoj fazi – u smjeru prema zagrebačkoj obilaznici zauzeta je vanjska kolnička traka dok je u suprotnom smjeru prema ulazu u grad zauzeta središnja, unutrašnja traka, kako bi se moglo pristupiti radovima na središnjem pojasu”, rekao je Tepeš.