Kraj spomenika Nikoli Tesli položeni vijenci i puštena bijela golubica

Kraj spomenika Nikoli Tesli položeni vijenci i puštena bijela golubica
Foto: Zagreb.hr

U povodu obilježavanja 163. godišnjice rođenja i 6. Nacionalnog Dana Nikole Tesle, danas su ispred Teslinog spomenika vijence položili pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković David Matthew Smith i predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost Dragica Mihajlović.

Zahvalivši se prisutnima u ime zagrebačkog gradonačelnika, pročelnik Ureda za obrazovanje Ivica Lovrić istaknuo je važnost čuvanja uspomene na velikog znanstvenika i izumitelja.

Kraj spomenika Nikoli Tesli položeni vijenci i puštena bijela golubica
Foto: Zagreb.hr

“Obilježavanjem Teslinog rođendana, odajemo počast njegovom životu i stvaralaštvu, ali time ujedno potičemo mlade znanstvenike da im izumiteljeva postignuća budu primjer koja treba slijediti. Gradonačelnik i Grad Zagreb ustrajat će u svojoj podršci Udruzi koja svojim neumornim radom ukazuje na trajnost i značaj znanstvenikova rada”, rekao je Lovrić.

Ravnatelj Instituta David Matthew Smith kazao je kako puno o Tesli kao znanstveniku, ali i čovjeku govori činjenica da se uvijek rado sjećao svoje domovine.

Predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost Dragica Mihajlović rekla je kako će Udruga i dalje nastaviti inicijativu da na Teslin rođendan proglase Međunarodni dan izumitelja.

“Jako sam ponosna na sve ove godine rada i jubilarnu 10. godišnjicu, te sam neizmjerno zahvalna na podršci gradonačelnika Milana Bandića, ujedno i počasnog člana udruge Nikola Tesla”, dodala je Mihajlović.

Ceremonija je završila simboličnim puštanjem bijele golubice u zrak te izvedbom pjesme Imagine Johna Lennona na gitari u izvedbi Tomislav Tenšeka Snoopyija.