KORONA U ZAGREBU: Ima li razloga za paniku? Evo što kaže ravnatelj “Štampara” Zvonimir Šostar

Foto: Zagreb.hr

Ravnatelj NZJZ “Andrija Štampar” Zvonimir Šostar izjavio je jutros da, što se tiče koronavirusa u gradu Zagreba nema panike.

“Sve je pod kontrolom, normalno je za očekivati da će COVID-19 ući u svaki segment društvenog života, ali zaista naši epidemiolozi daju sve od sebe”, rekao je Šostar gostujući u emisiji “U mreži Prvog” Hrvatskog radija.

Dodao da je situacija pod kontrolom te očekuje zaposlenje još četiri liječnika primarne zdravstvene zaštite u službu za epidemiologiju.

Vrlo bitno da nema zaraze unutar obrazovnih odnosno vrtićkih ustanova, već su zaraženi kontakti već zaraženih osoba koji su došli iz vana, naglasio je Šostar.

Više ne može biti “lockdowna”, rekao je Šostar te da se moramo naučiti živjeti u ovakvim uvjetima. Naglasio je da u Zagrebu nije detektirano ni jedno veliko žarište gdje postoji veliko grupiranje.

“Uglavnom su to sve bili ljudi koji su se zarazili izvan Zagreba, dolazili su u grad i testirali se kako s ljetovanja tako i nažalost”, sa svadbenih svečanosti, rekao je Šostar. Istaknuo je da se treba pridržavati preporuka Nacionalnog stožera.

“To znači nositi masku, držati fizičku distancu te redovita higijena ruku”, poručio je Ravnatelj NZJZ “Andrija Štampar”, ističući da u svim zatvorenim prostorima treba nositi masku.

Šostar je kazao da u Zagrebu za sada nema potrebe za pooštravanjem mjera, ali treba se pridržavati preporuka: “Ne raditi velika slavlja, ne trebaju biti veliki sprovodi, gdje god je moguće treba izbjeći karmine.”

Dodao je da je Grad Zagreb Nastavnom zavodu nabavio svu opremu koja mu je bila potrebna, od testova do ostalih stvari. Šostar je naglasio da Zagreb nije stavljen ni na jednu “crvenu listu”.

Komentari