“ZAČARANE PRIČE”: Purgerica vas i ovog vikenda vodi u noćne obilaske Gornjeg grada

UPOZNAJTE TAJNE GORNJEG GRADA: Ovog vikenda Purgerica vas vodi na besplatne noćne ture na Griču
Foto: Helga Juretić

Popularna Purgerica je i za ovaj vikend pripremila dvije zanimljive tematske ture po Gornjem gradu.

“Ove subote i nedjelje, rezervirajte svoja mjesta na besplatnim tematskim turama s licenciranim lokalnim vodičem – Purgericom, te tako uhvatite Pripovjedačicu i Kradljivicu Vremena! Tko su one? Pridružite se jednom od posljednjih kasnih, noćnih izdanja čarobnih gričkih pripovjedačkih tura i doznajte o kojim će vam legendama, pričama i povijesnim štiklecima Gornjeg grada pripovijedati”, poručuje Purgerica.

"ZAČARANE PRIČE": Purgerica vas i ovog vikenda vodi u noćne obilaske Gornjeg grada

Koju turu izabrati?

SUBOTA, 12.09., u 21:00, na redu je tema “GRIČ PRIČA PRIČU” – ovo je jedno od njezinih posljednjih, posebnih noćnih izdanja
MJESTO SASTANKA: kod kipa sv.Jurja, Kamenita vrata
Riječ, dvije o turi: Ova noćna pripovjedačka tura vodi vas kroz zgode i nezgode Gradeca i njegovih stanovnika od 13. do 19.stoljeća, kroz lik crne dame – Pripovjedačice, koja na jednu večer posuđuje svoj glas prezivačima, noćobdijama, ljekarnicima, vojnicima, kraljevima i carinicima, a možda i kojoj nevaljaloj kraljici, vještoj pekarici ili coprnici! Upoznajte čaroliju Griča i doznajte neobične priče iz prošlosti našeg kraljevskog grada!

NEDJELJA, 13.09., u 19:00, na redu je tema “ZAČARANE PRIČE” – tematsko rujansko izdanje
MJESTO SASTANKA: kod Kule Lotrščak
Riječ, dvije o turi: Kada se posljednji puta sjedili pokraj nekoga, čije su vas riječi odvele pričama, u neka prošla, davna vremena? Ovoga puta nećete sjediti, ovoga ćete puta s pričama šetati, jer Kradljivica Vremena dolazi po vas, i starim legendama od Turopolja do Sljemena, zaustavlja vaše Vrijeme, da u njega pričama ubaci bića iz naših starina: mure, mračnake, pesiglavce, mogute, besove, i krasne jesenske krijesove, kojima kratko vlada božica Rujana. Dođite i poslušajte priče iz naše starine, inspirirane pričama iz blizine, i Davnine.

Prijava je pbavezna, a prijaviti se možete porukom ili pozivom na 0916363661 ili mailom na [email protected]. Purgerica ljubazno moli da joj napišete svoje ime i prezime, turu na koju želite doći i koliko španciranata vodite sa sobom.