Klinička bolnica Dubrava od danas je i službeno COVID bolnica!

Plenković obišao šatore kod KB Dubrava i zahvalio vojnicima na dobro obavljenom poslu [FOTO]
Foto: MORH / M. Čobanović

Klinička bolnica Dubrava od danas je i službeno COVID bolnica. “S pacijentima oboljelima od COVID-a ušli smo u glavnu zgradu bolnice”, izjavio je za HRT vršitelj dužnosti ravnatelja bolnice Ivica Lukšić.

Istaknuo je da su do danas koristili rezervne objekte koje su prenamijenili, međutim došli su do trenutka kada kapaciteti od 246 kreveta više nisu dostatni za zbrinjavanje svih bolesnih.

Dodao je i kako je prije toga trebalo napraviti niz predradnji – tehničke, tehnološke, epidemiološke, mikrobiološke, kako bi mogli smjestiti bolesnike i kako bi osoblje radilo na siguran način.

Klinička bolnica Dubrava od danas ima dva dodatna šatora M70 za potrebe zaposlenika te bolnice pri ulasku i izlasku iz COVID zone, a u šatorima je postavljeno 30 kreveta.

Hrvatska vojska za potrebe zdravstvenog zbrinjavanja COVID bolesnika u KB-u Dubrava do sada je postavila i izgradila ekspedicijski kamp od 29 šatora s 250 kreveta, međusobno povezanih natkrivenim prolazom koji će služiti za nesmetanu komunikaciju između šatorskih jedinica i zgrade bolnice.