TREĆINA BOLNICE IZVAN POGONA: KB Dubrava do ponedjeljka će raditi sa smanjenim kapacitetom

Foto: ZG express

Od sutra, pa sve do ponedjeljka u osam sati ujutro KB Dubrava radit će sa smanjenim kapacitetom. Zbog radova na trafostanici, neće raditi više od trećine bolnice.

Zbog toga će Hitna pomoć ta tri dana hitne pacijente voziti u druge zagrebačke bolnice, izjavio je za portal HRT-a prof. dr. Ivica Lukšić, ravnatelj KB-a Dubrava.

Najviše pacijenata primit će KBC Zagreb, a onda i KBC Sestre milosrdnice i KB Merkur. U bolnici Dubrava neće raditi magnetska rezonanca (MR) i CT.

“Pacijenti koji su bili naručeni na preglede i dijagnostiku, kontaktirani su i prebačeni na preglede na druge dane tijekom mjeseca srpnja. Pacijenti koji trebaju ići na dijalizu uslugu će dobiti u KBC-u Zagreb, kao i akutni koronarni pacijenti”, rekao je prof. dr. Ivica Lukšić.

Naglasio je da je bolnica sredstvima NPO-a nabavila novu dijagnostičku opremu, od magnetske rezonance (MR) i kompjutorizirane tomografije (CT) do ultrazvuka, za što je bilo nužno pojačati postojeću trafostanicu koja ima isti kapacitet još od otvaranja bolnice 1988. godine.
“Nema straha, svi pacijenti bit će zbrinuti”

Lukšić je dodao kako se napravila reorganizaciju cijele bolnice.

“Pacijenti koji su u bolnici bit će zbrinuti, te će im se osigurati sva skrb. Izvan pogona bit će i bolnička kuhinja”, dodao je.

No, KBC Dubrava osigurala je dostavu prehrane.

“S obzirom na to da se u KB-u Dubrava inače pripremaju obroci i za pacijente u KB-u Merkur, i ta će zagrebačka bolnica od petka do ponedjeljka imati dostavu hrane preko tvrtke Pleter”, poručio je Lukšić.

Naglasio je da su nabavljeni agregati kako bi Klinički zavod za laboratorijsku dijagnostiku Kliničke bolnice Dubrava mogao raditi.

Rekao je kako ne očekuje veće poteškoće, te se nada da će radovi biti završeni do predviđenog roka.