Vlastitog brata držao kao roba, izgladnjivao ga i tjerao da sebi kopa grob!

Policija
Ilustracija | Foto: ZG express

Nakon dojave susjeda, zagrebačka je policija utvrdila da u zapadnom dijelu Zagreba muškarac, američki državljanin, vlastitog brata drži kao roba!

Kako piše Jutarnji list, policiju je nazvala jedna žena rekavši da je u dvorištu obližnje kuće vidjela visokoga pothranjenoga muškarca kako zavezanih ruku i s lancima na nogama doslovce puzi do smeća te pokušava pojesti otpatke hrane!

Kad su policajci pozvonila na vrata, muškarac koji je otvorio rekao je da je sam u kući. Policajci su otišli, no provjerili su ga i otkrili da je skrbnik starijeg brata s autizmom koji je s njim stigao iz SAD-a.

Policajci su se potom ponovo vratili na istu adresu. Tom prilikom su u toaletu koji je bio zaključan otkrili sklupčanog, pothranjenog muškarca. Bio je vezan lisicama i nije mogao komunicirati.

Prema pisanju Jutarnjeg, sve to trajalo je barem od veljače, kad je muškarac, koji u Hrvatskoj živi već četiri godine, unajmio kuću.

Šokirani vlasnik kuće ispričao je da mu je od svega najužasnija spoznaja da je brat bratu kopao grob u dvorištu. Ispričao da mu je muškarac koji je unajmio kuću rekao da je umirovljeni vojnik i da je došao u Hrvatsku zato što su tu niski troškovi života.