KAD UTIHNE POLITIKA PROGOVARA KULTURA: Mali koncert u podne osvježio zagrebačku špicu

Napretkova Coolturna špica
Foto: Mario Milošević

Na dan predizborne šutnje, kada većina političara različitih političkih pogleda koristi priliku osmijehom na zagrebačkoj špici privući još poneki glas, glazbenici su svojim nastupom ispred Napretkovog nebodera bez problema okupili sve opcije, a naročito one kojima je kultura pri srcu.

I kako to obično biva, kada utihne politika progovori kultura.

Napretkova Coolturna špica
Foto: Mario Milošević

HKD Napredak okupio je glazbenike te atraktivnim nastupom umjetnika i malim koncertom u podne, osvježio zagrebačku subotnju špicu. U prvom dijelu koncerta nastupili su sopranistica Arijana Gigliani Philip i klarinetist Bruno Philip uz klavirsku pratnju Barbare Bojić Bego koji su izveli nekoliko bezvremenskih skladbi klasične glazbe.

U drugo dijelu koncerta nastupio je Ante Gelo, poznati zagrebački skladatelj, aranžer, producent i izvođač, koji je uz svoje prijatelje glazbenike oduševio sve one koji su se zatekli na špici.
Tako je ispred Napretkovog nebodera nastala i Napretkova Coolturna špica, projekt koji je plod suradnje HKD Napredak, Napretkovog kulturnog centra i udruge Ja BiH s kojom Napredak već 10 godina uspješno surađuje na promicanju kulture.

Unatoč krizi uzrokovanoj pandemijom virusa COVID 19 i potresa koji je zadesio naš Zagreb, zahvaljujući prije svega prijateljima i umjetnicima koji brišu granice žanrova i stilova, nastao je ovaj kulturni projekt.

Napretkova Coolturna špica
Foto: Mario Milošević

HKD Napredak u ovoj godini obilježava 30 godina od obnove rada pa je i ovaj projekt također jedan od priloga toj obljetnici.

Projekt je zamišljen kao kulturna suradnja dvije prijateljske države kroz razmjenu i kulturno djelovanje glazbenika, književnika, glumaca i drugih umjetnika koji će svojim djelovanjem biti most i veza između dva glavna grada, Zagreba i Sarajeva, kao i dvije države, Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.