Stanko Šarić otkriva kako je nastavo njegov najnoviji album “Domovina u pjesmama”

Stanko Šarić otkriva kako je nastavo njegov najnoviji album "Domovina u pjesmama"
Foto: Press

Stanko Šarić, potaknut stihovima prožetim domoljubljem, Domovinskim ratom te žrtvama i herojima obrane Vukovara autorice Marije Dubravac, kroz nekoliko je godina uglazbio i studijski snimio pjesme navedene autorice.

Tako je 30. svibnja, u povodu ovogodišnjeg Dana državnosti, u nakladi tvrtke Mirna aria objavljen album naziva “Domovina u pjesmama”.

“Suočen sa spoznajom kako s prolaskom vremena iz svakodnevnog života pa i obrazovnog sustava sve brže isčezavaju vrijednosti i sjećanja na Domovinski rat, zapravo sam se oduševio otkrivši autoricu Mariju Dubravac i njenu iskrenu predanost ovim temama u tekstovima pjesama koje neumorno objavljuje. Prionuo sam poslu, uglazbio dosta njenih tekstova, sam po sebi nametnuo mi se naziv albuma ‘Domovina u pjesmama’ i kako stvari stoje, za sada je to samo prvi dio. Nadam se i nastavku rada na ovim temama. Svjestan kako glazbeni uradci ovakve tematike sve teže pronalaze svoje mjesto u programima radijskih i TV postaja, ipak vjerujem kako će se trud isplatiti barem u smislu prenošenja poruka nekim budućim generacijama. I dalje tvrdoglavo vjerujem kako nikada nije previše pjevati o svojoj Domovini, njenoj ljepoti, vrijednostima, teškim vremenima i događajima, unatoč nametnutim trendovima koji djeluju suprotno”, rekao je Stanko Šarić, izvođač i autor glazbenog albuma “Domovina u pjesmama”.

Šarić napominje kako je album “opremljen i prigodnom knjižicom u kojoj se u kratkim crtama prikazuju sudbine opjevanih heroja obrane grada Vukovara: Blage Zadra, Marka Babića i Andrije Marića, a posvećen je svim braniteljima Vukovara koji su braneći Vukovar obranili Hrvatsku”.

“U svemu ovom nesebično su mi pomogli kolega iz Najboljih hrvatskih tamburaša, Denis Špegelj i moj sin Ivan Šarić, koji svoj glazbeni put putuje s Tamburašima za dušu. Bez pomoći ove dvojice vrsnih glazbenika zasigurno ne bih uspio realizirati za današnje okolnosti neobičan, ali meni vrlo drag glazbeni uradak”, rekao je Stanko Šarić.