IVAN PENAVA: “Ovo što radi Plenković, šest puta je gore od onoga što je radio Sanader!

Foto: Screenshot Facebook

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava na konferenciji za medije komentirao je sporazum Domovinskog pokreta s cjelokupnom oporbom vezano uz opoziv Andreja Plenkovića kao predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

Oporba se na ovaj potez odlučila optužujući Plenkovića i Vladu za, kako se ističe u objavi Domovinskog pokreta, neviđenu duboku ispremreženost vladajućih struktura koje “sustavno pljačkaju Republiku Hrvatsku te su svojim činom doveli u opasnost postojanje te funkcioniranje Republike Hrvatske”.

“S ovim nebrojenim aferama vrijeme je da kažemo: ‘Dosta car je gol!’ Vrijeme je da shvatimo da ćemo kao država i društvo svi proći vrlo neslavno ako ne zaustavimo Andreja Plenkovića i ne maknemo ga s vlasti. Ovo više nije stvar HDZ-a, ovo je stvar ugrožavanja samih temelja ove države. Misli li netko da je A. P. netko drugi osim Andreja Plenkovića? Treba li još dokaza nakon što smo vidjeli u najnovijem prepisivanju stranačkih uzdanica kako je A. P. postao ‘Šef’ vezano uz zapošljavanje u Hrvatskim šumama? Dokazi su na svakom koraku. Zanima me jesu li ljudi svjesni koliko smo koruptivna i kompromitirana država i državni sustav?”, izjavio je Ivan Penava.

“Nisam bio u HDZ-u dok je bio Ivo Sanader, ali ovo danas što Andrej Plenković radi je šest puta gore nego što je radio Sanader. Kako bi bio dosljedan i kako bi ohrabrio svoje kolege u HDZ-u te da ne bi ispalo da ja ne volim HDZ i da ga napadam čisto zbog političkih razloga, jedino što je ovdje u pitanju je opstojnost svih nas i naše države. Pozivam ponovno svoje kolege u HDZ-u da pronađu hrabrost i poštenje jer u suprotnom ode sve k vragu!”, ustvrdio je Penava.