Razriješeni Hrvoje Horvat i Lino Červar, novi izbornik je Goran Perkovac

Foto: Screenshot Youtube

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza danas je razriješio izbornika muške seniorske reprezentacije Hrvoja Horvata i kompletan Stručni stožer te ukinuo funkciju koordinatora struke pa ja samim time i Lino Červar razriješen te dužnosti.

Hrvatski rukometni savez je objavio priopćenje sljedećeg sadržaja:

“Nakon osvojenog 9. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj 2023. godine, čime nije ispunjen zadani cilj, a to je bilo četvrtfinale i osiguravanje olimpijskih kvalifikacija te iscrpne analize u posljednjih tjedan dana, na konstituirajućoj sjednici Upravnog odbora (OU) Hrvatskog rukometnog saveza donesene su sljedeće odluke:

– Upravni odbor je izabrao tri dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza. Oni su Boris Mesarić koji će biti zadužen za suradnju s Hrvatskim olimpijskim odborom i drugim sportskim institucijama u Republici Hrvatskoj, Krešimir Renzo Prosoli zadužen za marketing te Zoran Gobac koji će biti zadužen za muški rukomet.

– Nakon toga, Upravni odbor je saslušao izvještaj koordinatora struke Line Červara o nastupu reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj i nije ga prihvatio.

– Na prijedlog koordinatora struke Line Červara, UO je jednoglasno razriješio kompletan Stručni stožer muške seniorske reprezentacije.

– Na prijedlog koordinatora struke Line Červara, koji je podržao i dopredsjenik za muški rukomet Zoran Gobac, izabran je novi izbornik muške seniorske reprezentacije. To je Goran Perkovac. On je dobio jednoglasnu podršku svih članova Upravnog odbora.

– Istodobno, ukinuta je funkcija koordinatora struke pa ja samim time i Lino Červar razriješen te dužnosti.

– Upravni odbor je usvojio još nekoliko odluka vezanih uz svakodnevno funkcioniranje Saveza.”

“Najvažnija odluka je da je konstituiran novi Upravni odbor. Izabrana su tri dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza, zatim su u sljedećim točkama dnevnog reda bile rješavane neke stvari vezane za rad Saveza na dnevnoj bazi. Nakon toga, gospodin Lino Červar je kao koordinator za muški rukomet podnio izvješće za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj te je stavio prijedlog da se razriješi postojeći Stručni stožer muške seniorske reprezentacije što je prihvaćeno, a jednoglasno nije prihvaćeno izvješće gospodina Červara. Po prijedlogu gospodina Červara za novog izbornika da to bude Goran Perkovac, on je jednoglasno prihvaćen“, istaknuo je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, Tomislav Grahovac.