Humanitarna udruga Ivan Merz dodijelila 162 stipendije

ivan-merz-630Humanitarna udruga Ivan Merz iz Splita i ove godine nastavlja pomagati srednjoškolcima i studentima slabijeg imovinskog stanja s područja cijele Hrvatske, ali i iz Konga te Filipina.
Po upravo završenom natječaju za stipendije za ovu akademsku godinu dodijelila je 162 stipendije. Tako je od samoga osnutka 2006. godine do danas Udruga dodijelila ukupno 985 stipendija. Za svoj humanitarni rad dobila je priznanje Grada Splita, Grada Solina i Splitsko-dalmatinske županije, no sve brojnije potrebe srednjoškolaca i studenata motiv su za još intenzivniji rad u podjeli stipendija, poručuju iz Humanitarne udruge Ivan Merz.
Premda je najvažnija misija Udruge pomagati uspješne studente i srednjoškolce u Hrvatskoj, nisu se mogli oglušiti na pozive za pomoć našim misionarima u Africi te vicepostulaturi bl. Ivana Merza na Filipinima. Tako je Humanitarna udruga Ivan Merz i u ovoj akademskoj godini 2013./2014. nastavila pomagati i djeci i mladima u Kongu putem stipendija-kumstava. Ove godine tako stipendira 80 djece u Kongu u misiji koju vodi fra Ilija Barišić, hrvatski misionar s najduljim misionarskim stažem, te još 2 studenta na Filipinima.
Sve o radu Humanitarne udruge Ivan Merz, s brojnim korisnim informacijama za aktualne i buduće stipendiste, prijatelje, suradnike i donatore može se pronaći na njihovoj mrežnoj stranici www.udrugaivanmerz.hr.