Hrvatska dobila još jednu političku stranku! Damir Vanđelić osnovao stranku Republika

Foto: www.republika.hr

U Zagrebu je danas osnovana nova politička stranka Republika. Za prvog predsjednika stranke izabran je Damir Vanđelić, dok su za potpredsjednike izabrani Vesna Škare Ožbolt, Gordana Deranja, Dražen Jelavić, Dario Marenić, Marko Dražetić i Marijo Volarević.

Uz njih, u Predsjedništvo stranke izabrani su i Maja Bosnić Tabain, Lea Ivanković, Ivan Škegro, Valentina Pavlović-Vinogradac, Luka Kraljević, Biljana Cerin, Mario Marolin i Antonio Prišćan.

Stranka Republika osnovana je s ciljem donošenja promjena u hrvatsko društvo i politiku, nudeći građanima novu političku alternativu. Osnovana od strane dokazanih pojedinaca iz različitih sfera društva, Republika se zalaže za provediva i realna rješenja aktualnih problema, s posebnim naglaskom na ekonomsko blagostanje, pravednost i red, objavljeno je na stranici novoosnovane stranke.

“Republika predstavlja platformu za sve one koji teže promjeni na bolje, koji žele da država bude prijatelj svih skupina društva. Naša misija je stvaranje Hrvatske koja potiče ostanak i razvoj njenih građana. Smatramo ključnim okupiti sposobne i poštene ljude u borbi za bolje sutra. U našem fokusu je ekonomski oporavak, borba protiv korupcije, te unapređenje javnog zdravstva i školstva, jer to su razlozi zbog kojih je iz naše države proteklih desetljeća iselilo gotovo pola milijuna Hrvata”, poručio je predsjednik Republike Damir Vanđelić.