HND: Jurica Pavičić proglašen novinarom godine za 2013.

pavicicJurica Pavičić, kolumnist Jutarnjeg lista proglašen je novinarom godine za 2013. a tu su mu titulu dodijelili članovi Hrvatskog novinarskog društva koji su između trojice kandidata (a druga dvojica bili su Marinko Jurasić iz Večernjeg lista te Vlatko Grgurić, urednik i voditelj Plodova zemlje HTV-a) upravo Pavičiću dodijeli najviše glasova. Uz tu nagradu dodijeljena su priznanja u još nekoliko kategorija.

Tako je nagradu ”Marija Jurić Zagorka” u kategoriji za pisano novinarstvo za prošlu godinu dobila slobodna novinarka Barbara Matejčić za tekstove o Vukovaru objavljene u Jutarnjem listu i Novostima, a za nagradu su je kandidirali sami građani Vukovara. Nagradu ”Nikša Antonini” za novinsku fotografiju dobio je pak kolega Željko Lukunić za fotografiju oluje ”Teodor” objavljene u Večernjem listu i 24sata. Nagradu ”Marija Jurić Zagorka” za radijsko novinarstvo osvojila je novinarka radio Sljemena Silvija Šeparović za tjedni politički magazin Aftershock.

Nagradu ”Marija Jurić Zagorka” za televizijsko novinarstvo pripala je Ivani Dragičević i Draganu Nikoliću za emisiju Horizonti koja se emitirala na Hrvatskoj televiziji. Nagradu za snimateljski prilog na televiziji ”Žarko Kaić” otišla je u ruke snimatelju HTV-a Mariju Sladiću za niz priloga iz Sirije emitiranih u Dnevniku tijekom listopada i studenoga prošle godine. Novinar portala Index.hr Ilko Čimić dobitnik je nagrade ”Marija Jurić Zagorka” za internetsko novinarstvo za seriju tekstova o predstečajnim nagodbama.

Posebna nagrada ”Otokar Keršovani” za životno djelo otišla je u ruke novinaru Novog lista Branku Šuljiću, a odlukom žirija nagrada u kategoriji istraživačkog novinarstva ovaj put nije dodijeljena uz obrazloženje da pristigli radovi trojice kolega nisu svojim utjecajem dosegli razinu tekstova novinara nagrađenih proteklih godina.