HND: Rogošić nije zadovoljio uvjete, raspišite novi natječaj

Ogranak Hrvatskog novinarskog društva (HND) na HRT-u zatražio je danas od glavnog ravnatelja nacionalne radiotelevizije Gorana Radmana ponavljanje natječaja za glavnog urednika prvog programa HTV-a, uvjereni da nedavno izabrani Željko Rogošić nije zadovoljio uvjete natječaja, odnosno da nije imao potrebnih pet godina uredničkog iskustva.

hrt-zgrada

“Još jednom ističemo kako je Ogranak HND-a na HTV-u upozoravao na činjenicu da su životopisi, a ne programi koje će glavni urednici provoditi, bili ključni za njihov odabir. ‘Uljepšavanje’ podataka koji se otkrivaju u CV-u glavnog urednika HTV 1 Željka Rogošića, a na koje je javnost kao odgovor dobila tek nemušto objašnjenje, otvaraju pitanje – zadovoljava li kolega Rogošić uvjete natječaja i je li njegovo imenovanje legitimno?”, navodi se u priopćenju koje je potpisala predsjendica ogranka Elizabeta Gojan.

“Potpuno je jasno zašto je Željko Rogošić, kako sam kaže, ‘nejasno’ napisao podatke u svom životopisu, naime, puna istina ne udovoljava jednom od osnovnih uvjeta Natječaja za glavne urednike programa – treba imati pet godina uredničkog iskustva, a zgrožava činjenica koliko je tu podataka koji u potpunosti ne odgovaraju istini. I koliko i kako svi krše glavne kriterije koje je baš glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman odredio – etičnost, lojalnost i kompetentnost. Nije valjda da oni vrijede za sve, osim za Željka Rogošića?!”, ističu u HND-u.

Ogranak HND-a smatra da “nakon svega” postaje upitna vjerodostojnost cijelog programa koji Rogošić vodi i za koji svojim potpisom odgovara.