Hrvatski Leskovac dobio prekrasnu osnovnu školu, prvu u povijesti!

Hrvatski Leskovac dobio prekrasnu osnovnu školu, prvu u povijesti!
Foto: Zagreb.hr

Hrvatski Leskovac dobio je modernu osnovnu školu koja se prostire na ukupno 12.000 metara četvornih, a ima 14 učionica sa kabinetima, knjižnicu s čitaonicom, blagovaonicu, dvodijelnu sportsku dvoranu s teleskopskim tribinama te vanjsko nogometno, košarkaško i rukometno igralište.

Školu je otvorio gradonačelnik Milan Bandić, u društvu ravnateljice Dubravke Ljubičić i učenica ove škole.

Hrvatski Leskovac dobio prekrasnu osnovnu školu, prvu u povijesti!
Foto: Zagreb.hr

Ravnateljica Ljubičić istaknula je da je škola opremljena suvremenom tehnološkom i didaktičkom opremom i time otvara realne mogućnosti za stalni napredak u odgojno obrazovnom radu. 

“Škola je predviđena za 320 učenika za rad u jednoj smjeni što omogućuje brojne oblike dodatnog izvannastavnog i izvanškolskog rada i produženog boravka. Takvi raznovrsni oblici rada utjecat će na podizanje obrazovne kulture”, dodala je ravnateljica.

Iskazavši zadovoljstvo što je Hrvatski Leskovac prvi put u povijesti dobio školu, gradonačelnik Bandić zahvalio se sugrađanima na strpljenju i razumijevanju. 

“Nema Hrvatske bez obrazovanih ljudi, solidarnosti, socijalne pravde, multikulturalnosti  i multietničnosti. U Zagrebu već 10-ak godina dižemo obrazovni standard sa besplatnim udžbenicima i gradeći nove škole sa konačnim ciljem jedno smjenskog rada. Ukupna vrijednost ove investicije iznosi oko 55 milijuna kuna, a uz ovu školu ove godine u planu nam je još napraviti pet škola – tri nove  i dvije ćemo rekonstruirati”, rekao je gradonačelnik.

Prema riječima pročelnika GU za obrazovanje Ivice Lovrića, u tijeku je izgradnja OŠ Vidovec, OŠ Ivanja Reka, OŠ Središće, Glazbenog učilišta Elly Bašić i uređenje prostora Hotelijersko turističke škole na Botićevom trgu. 

“Također gradimo i tri sportske dvorane u OŠ Bukovac, Granešini i OŠ Tin Ujević, a u tijeku je i natječaj za izgradnju područne OŠ u Resniku i natječaj za dogradnju i izgradnju športske dvorane u OŠ Ksavera Đalskog i Dobriše Cesarića”, istaknuo je pročelnik.