Evo što donose Dani Nikole Tesle u Tehničkom muzeju

Tehnički muzej u Zagrebu organizator je Dana Nikole Tesle, već tradicionalne manifestacije koja se ove godine održava od 27. do 29. siječnja, uz obuhvat različitih zanimljivih događanja.

nikola_tesla_2

Prvog dana manifestacije, 27. siječnja, u Demonstracijskom kabinetu Nikola Tesla predviđeno je predavanje s pokusima pod nazivom Nikola Tesla – izumitelj s pogledom u budućnost, a dan poslije (28. siječnja) predavanje pod nazivom Od automata do robota. Sva predavanja počinju u 18.00 sati.

U središtu manifestacije, pak, je svečano, šesto po redu, otvorenje Natječaja za godišnju nagradu Nikola Tesla – genij za budućnost, koje organizira istoimena Udruga, a održat će se 29. siječnja u zagrebačkom Tehničkom muzeju, s početkom u 18.00 sati, uz prateći tematski skup pod nazivonm Percepcija fenomena Nikole Tesla, na kojem će istaknuti znanstvenici i istraživači govoriti o percepcijama i kontroverzama vezanih uz ovog genija te nepoznatim detaljima iz njegova života.

O percepcijama i kontroverzama koje se vežu uz ovog genija te nepoznatim detaljima iz njegova života na panelu će govoriti dr.sc. Ivan Šimatović, neovisni istraživač, prof.dr.sc. Mladen Martinis, znanstvenik, umirovljeni znanstveni savjetnik Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu, prof.dr. sc. Karolj Skala, znanstveni savjetnik na Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu, prof.dr.sc. Dubravko Horvat, sveučilišni profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i Zorica Civrić, viša kustosica Muzeja nauke i tehnike u Beogradu te bivša kustosica Muzeja Nikole Tesle u Beogradu.

Moderator panela je prof.dr.sc. Božo Skoko.

Više informacija može se pronaći na web stranicama organizatora: www.unt-genius.hr i www.tehnicki-muzej.