DRŽAVA PRODAJE 19 STANOVA U ZAGREBU: Cijena od 41.700 do 496.000 kuna

Zagreb
Foto: Zagreb.hr

Ministarstvo državne imovine objavilo je novi oglas za prodaju stanova u državnom vlasništvu. Ovoga puta nudi se 21 stan, od toga ih je 19 na području grada Zagreba.

U ponudi su stanovi “manje kvadrature”, i to od 8,76 metara četvornih, koliko ima podrumski stan u Novoj Vesi, pa do 57 “kvadrata”, koliko ima stan koji se nalazi na adresi Ilica 194, na trećem katu.

Općenito je, kako se može zaključiti iz šturih podataka navedenih u popisu stanova koji se nude na prodaju, riječ o ne baš osobito atraktivnim i vrijednom nekretninama. Uglavnom su to stanovi koji se nalaze u podrumu, suterenu ili prizemlju, često u u dvorišnim zgradama…

U skladu s tim su i početne cijene koje se kreću u rasponu od 41.700,00 (spomenuti stan u Novoj Vesi) do 496.000,00 kuna (Stan u Ilici 194).

Kompletan popis, sa svim detaljima o ponuđenim nekretninama i uvjetima po kojima se prodaju možete  pronaći na ovom linku.

Zanimljivo je da se u tom dokumentu, koji nosi naslov “Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju stanova u vlasništvu Republike Hrvatske 3/18”, može pročitati i sljedeća rečenica: “Ministarstvo državne imovine sve do potpisivanja kupoprodajnog ugovora zadržava pravo vratiti jamčevinu i odbiti ponudu, ili poništiti postupak za javno prikupljanje ponuda i pri tome ne snosi materijalnu ili drugu odgovornost prema ponuditeljima, niti ima obvezu obavijestiti ih o razlozima za takav postupak.”