Nadahnuto muziciranje na završnom koncertu majstorske radionice Stefana Milenkovića

Koncert - majstorska radionica Stefana Milenkovića
Foto: Press

Završni koncert polaznika međunarodne violinske majstorske radionice Stefana Milenkovića održan inoć u ljetnikovcu Bunić Kaboga pokazao je umijeće mladih glazbenika koji su nadahnutim muziciranjem osvojili simpatije publike.

Osam mladih violinista u dobi od 16 do 23 godine koji dolaze iz Hrvatske, Srbije i Italije; Giulia, Paula, Iris, Domenico, Lana, Zvonimir, Marija i Teofil, nakon individualnih i grupnih violinskih satova s jednim od najboljih violinista svijeta Stefanom Milenkovićem, pripremili su zanimljiv program koji su izveli u prepunoj dvorani ljetnikovca Bunić Kaboga.

Koncert - majstorska radionica Stefana Milenkovića
Foto: Press

Svaki od polaznika nastupio je samostalno i tako dobio priliku pokazati što je naučio tijekom radionice, a potom su svi nastupili zajedno izvodeći Koncert za četiri violine G. P. Telemanna. U završnoj izvedbi pridružio im se i Milenković koji je time razveselio publiku koja je priželjkivala i njega čuti.

U skladu sa svojom misijom koja naglasak stavlja na edukacijske programe za mlade umjetnike, Dubrovačke ljetne igre ovo ljeto organiziraju ukupno tri majstorske radionice namijenjene mladim glazbenicima iz hrvatske i međunarodne zajednice.

Vode ih vrhunski glazbeni umjetnici, a uz violinista Stefana Milenkovića to su tenor Krešimir Špicer, čiji nas završni koncert očekuje 1. kolovoza također u ljetnikovcu Bunić Kaboga te pijanistica Maria João Pires koja će svoju radionicu voditi od 1. do 7. kolovoza.

Sve tri majstorske radionice na 69. Igrama ostvaruju se u suradnji sa zakladom Caboga Stiftung koja je donator programa te s Umjetničkom školom Luka Sorkočević gdje se održavaju satovi.

Komentari